Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων θα παρουσιάσουν μέρος των εργαστηριακών τους δραστηριοτήτων συμμετέχοντας στον τομέα Γεωργία και Αγροδιατροφή, έναν από τους πέντε κύριους τομείς που θα προβληθούν στο 29ο πολυσυνέδριο Money Show, το οποίο διοργανώνεται από το Ελληνο - Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018, στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, οι μαθητές της ειδικότητας Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος θα παρουσιάσουν τον τρόπο για την παραγωγή λαχανικών στο μπαλκόνι, στη βεράντα και στην ταράτσα.
pic2.png 
Επιπλέον, οι μαθητές της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων & Ποτών του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος θα επισημάνουν ότι το περιβάλλον και η καταγωγή μας επηρεάζουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
pic1.png

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου 2018 στην αίθουσα EPHESUS III στις 10.00 - 12.00.
Στο τέλος των παρουσιάσεων θα διατεθεί δωρεάν περιορισμένος αριθμός σπορόφυτων λαχανικών για φύτευση και φυλλάδια με παραδοσιακές συνταγές.

 

 

Μία δράση με σχεδιασμό αφίσας με θέμα:"Σηματοδότες σε εφηβικά σταυροδρόμια" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαίου στο δημαρχιακό μέγαρο.

simatodotes.jpg

 

 

 

Στις 20 Μαρτίου το σχολείο μας συμμετείχε στο πείραμα του Ερατοσθένη.

Σαράντα μαθητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Α. Τζιότζιου, Α. Ηλιού και της υποδιευθύντριας Δ. Μισαηλιδού βρήκαν το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του σχολείου καθώς και την απόστασή του από τον Ισημερινό. Στη συνέχεια μετρώντας το ύψος  ενός χάρακα και της σκιάς του στις 12.37, ώρα που έπρεπε να γίνει η μέτρηση από το σχολείο μας, κατάφεραν να υπολογίσουν την ακτίνα της γης με μόλις 18 χλμ λάθος. Ο ενθουσιασμός, η συμμετοχή και ο ζήλος που έδειξαν οι μαθητές ήταν αξιομνημόνευτος.

Δείτε εδώ τη παρουσίαση

eratosthenis_1epalevosmou_2.jpg

 

 

 

Η ειδικότητα γραφικών τεχνών του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών στα πλαίσια της συμμετοχής της στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: Η αφίσα ως εργαλείο ανάδειξης των περιβαλλοντικών μηνυμάτων, σχεδίασε μία αφίσα, πρόσκληση και σελιδοδείκτη με θέμα: "Η θάλασσα που μας ενώνει"
Πρόκειται για μία δράση του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μας στην Κωνσταντινούπολη και αφορά το μεταναστευτικό  στην ιστορική συνέχεια στο Αιγαίο  στο σήμερα και στο αύριο περιβαλλοντικά και χωροταξικά.

afisa_thalassa.jpg

 

prosklisi_thalassa.jpg

 

 

 

IMG_8593.jpg

Οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων τους στο Εργαστηριακό Κέντρο Ευόσμου καλλιεργούν και παράγουν λαχανικά στο θερμοκήπιο και στον υπαίθριο χώρο του αγροκτήματος του σχολείου.
Ειδικότερα, στο θερμοκήπιο του σχολείου, οι μαθητές εφάρμοσαν το καλοκαίρι τη μέθοδο της ηλιοαπολύμανσης του εδάφους για τον περιορισμό των ζιζανίων και των ασθενειών, εγκατέστησαν τον Οκτώβριο σύστημα άρδευσης με σταγόνες, φύτεψαν σπορόφυτα μαρουλιού (τύπου ρωμάνα και iceberg) και εφαρμόζουν το σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής.
Μέρος της παραγωγής μαρουλιού διατέθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2017 στην ενορία Αγίου Αθανασίου Ευόσμου, της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως προκειμένου να μοιραστεί σε άπορες οικογένειες. Η διάθεση της παραγωγής προς την ενορία θα συνεχιστεί και στη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

 

 

Η ειδικότητα γραφικών τεχνών του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών σχεδίασε το ετήσιο ημερολόγιο του ΚΥΑΤ Ευόσμου στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας με θέμα: Η οπτική επικοινωνία στις υπηρεσίες υγείας.
Το θέμα του ημερολογίου είναι οι Παγκόσμιες ημέρες που σχετίζονται με την υγεία.
Το φωτογραφικό υλικό από εργασίες παιδιών από τη προηγούμενη σχολική χρονιά.
Το πρωτοσέλιδο έχει αναφορά στη σχολική βία ενώ το οπισθόφυλλο στη πρόληψη των ασθενειών με κάποια ενδιαφέροντα ποιήματα.

exofilo.png

 

 

 

Η ειδικότητα γραφικών τεχνών του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών συμμετέχει στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: Η αφίσα ως εργαλείο ανάδειξης των περιβαλλοντικών μηνυμάτων.
Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας ζητήθηκε από το γραφείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μία αφίσα με θέματα:

1.Θεσσαλονίκη 1917 – Η φωτιά που γέννησε μία πόλη

i_fotia_tis_thessalonikis.jpg

2.Εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 

 

Ο τομέας εφαρμοσμένων τεχνών συμμετέχει σε πολλές δράσεις που έχουν να κάνουν με τη σχολική κοινότητα αλλά και τη τοπική κοινωνία.
Η ειδικότητα γραφικών τεχνών του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών σχεδίασε την αφίσα και τη πρόσκληση για την εκδήλωση της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης για τα 20 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στη παιδεία του τόπου που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Lazart στις 13 Δεκεμβρίου.
Η σκέψη για το εικαστικό ήταν με ποιο τρόπο θα συνθέσουμε το εικαστικό ώστε να είναι εύκολο να αναδειχτεί το περιεχόμενο της αφίσας. Τα κείμενα που θα έπρεπε να αποδοθούν ευμεγέθη ήταν το 20 χρόνια και οι τρεις λέξεις θυμόμαστε, τιμούμε, οραματιζόμαστε μαζί με την υπηρεσία της ΔΔΕ Δυτικής Θες/νίκης.
Η εύρεση στοιχείων σύνθεσης της εικόνας και του σχεδίου ήταν ένας προβληματισμός και τελικά επιλέχτηκε ο ουρανός και η κουκουβάγια που παραπέμπουν στην ελευθερία και την ελπίδα ο ουρανός αλλά και η κουκουβάγια στη σοφία και την εκπαίδευση.

afisa_teliki_thimate.jpg

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα11
Χθές63
Τρεχ. εβδομάδα142
Αυτόν το Μήνα1185
Όλα411753

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd