foto (3).JPG 

Ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Οπτική επικοινωνία στις δομές υγείας» με τη συμμετοχή του στο διήμερο της 4ης Γιορτής Υγείας από 26 έως και 27 Απριλίου 2018.

Το θέμα της 4ης γιορτής υγείας ήταν «Vaccineland» δηλαδή «εμβολιούπολη» ως στόχο είχε την ενημέρωση όλων για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών. Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκε και ημερίδα με θέμα «Εμβολιασμός και Εκπαιδευτική Κοινότητα», με αφορμή τα πρόσφατα αυξημένα κρούσματα ιλαράς.

Η 4η Γιορτή Αγωγής Υγείας συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, τελούσε υπό την Αιγίδα, την έκφραση αρωγής και στήριξης του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το 3ο Σύστημα Α/Π Αμπελοκήπων, επαγγελματιών υγείας, εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των βαθμίδων.

Στόχος της γιορτής αγωγής υγείας ήταν η βελτίωση, και η προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας των μαθητών.

Η γιορτή περιλάμβανε επιστημονικές ομιλίες, ιατρικές διαλέξεις και δράσεις των Σχολείων με παιγνίδια, θεατρικά δρώμενα, κολάζ, ζωγραφική, τραγούδια, βίντεο και άλλες καινοτόμες θεματικές για την αναγκαιότητα του Εμβολιασμού.

Στη παραπάνω εκδήλωση η συμμετοχή του τομέα ήταν εξαιρετικά δυναμική. Οι καθηγητές και οι μαθητές συντονίζοντας τη δράση τους είχαν την ευκαιρία καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να ασχοληθούν με πολλά θέματα που αφορούν την ανάδειξη και τη προβολή της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Το πλεονέκτημα της φετινής συνεργασίας του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου με το ΚΥ Ευόσμου είναι ότι υπήρχε πια και μια εμπειρία συνεργασίας 3 ετών. Ο τομέας εφαρμοσμένων τεχνών συμμετέχει στο σχεδιασμό εντύπων του κέντρου υγείας για κάθε ανάγκη εκδοτική που προκύπτει κάθε χρόνο όπως ημερολόγια, αφίσες για το AIDS, το μητρικό θηλασμό, το λογότυπο του κέντρου υγείας, τον εμβολιασμό, εσωτερικά έντυπα του κέντρου υγείας, προγράμματα εκδηλώσεων, σημάνσεις κλπ και φυσικά την περυσινή οπτική προβολή της περυσινής 3ης γιορτής υγείας.

Από την άλλη ένα άλλο πλεονέκτημα ήταν και ο συνδυασμός της ύπαρξης της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το σχολείου και που είχε αναλάβει τη κατασκευή της εκδήλωσης. Με αυτό τον τρόπο κάθε προβληματισμός για λεπτομέρειες και που καθόριζαν το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα έβρισκαν λύσεις άμεσα.

Υπήρξαν πρωτοβουλίες και από πρωτότυπες ιδέες αλλά Οι σχεδιαστικές παρεμβάσεις είχαν να κάνουν με τα παρακάτω

  1. Λογότυπου της εκδήλωσης
  2. Αφίσας της εκδήλωσης
  3. Το χρωματισμό του ταμπλό της εξέδρας
  4. Το σχεδιασμό των Πινακίδες της εμβολιούπολης
  5. Οδοσήμανση της εμβολιούπολης
  6. Η φυλακή των μικροβίων και τον χρωματισμό πολλών μικροβίων
  7. Το σχεδιασμό των πινακίδες του Λούνα Παρκ και
  8. το σχεδιασμό των εντύπων της εκδήλωσης

Όποιος συμμετείχε στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία να δει από κοντά όλα τα παραπάνω.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από τον εκπαιδευτικό Μπιτζένη Δημήτρη, και τη παρουσίαση του προγράμματος μπορείτε να την κατεβάσετε από το παρακάτω σύνδεσμο.

παρουσίαση αγωγής υγείας

Στο φωτογραφικό υλικό της δημοσίευσης μπορούμε να δούμε πολλές από τις εργασίες των παιδιών.

 

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!