Καλώς ήρθατε στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου!

1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου Τέρμα Σμύρνης Εύοσμος Τ.Κ. 56224
τηλ. 2310768012  fax 2310768012    E-mail: mail@1epal-evosm.thess.sch.gr

Που βρισκόμαστε - Χάρτης

 

 

1o_Epal_Evosmoy-logotexnikes_Balitses_E_Twinning_2017-2018-2.png

Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετέχει με 13 μαθητές σε εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης,  e Twinning, για το σχολικό έτος 2017-2018 με θέμα: «Literature suitcases», «Λογοτεχνικές βαλίτσες». Σε συνεργασία με το 2ο Λύκειο Ευόσμου, το IES Parque Goya της Ισπανίας και το xi Liceum Ogolnoksztalcace W Krakowie της Πολωνίας επιδιώκεται η διερεύνηση της λειτουργίας, της οργάνωσης, των σκοπών μιας σχολικής βιβλιοθήκης και η φιλαναγνωσία.

Συγκεκριμένα οι δράσεις του προγράμματος εστιάζουν σε λογοτεχνικά κείμενα και αποσπάσματα με σκοπό την προσέγγιση του «ταξιδιού» από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ταξίδια στην αρχαιότητα, ταξίδια στη φαντασία, ταξίδια επιλογής, ταξίδια εξ ανάγκης. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στα «ταξίδια» προσφύγων και μεταναστών, καθώς και στην προσπάθειά τους να ενταχθούν κάποιες φορές σε ένα δίγλωσσο εκπαιδευτικό σύστημα. Γι΄ αυτό το λόγο η δράση μας κινείται παράλληλα με το εγκεκριμένο από τον Εθνικό Φορέα Ι.ΚΥ. πρόγραμμα Erasmus+  στο οποίο  το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετέχει, με αριθμό σύμβασης  2017-1-EL01-KA101-035363 και θέμα: «Οι δίγλωσσοι μαθητές στο σύγχρονο Επαγγελματικό Λύκειο. Το παράδειγμα της ενσωμάτωσής τους μέσω της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό-Ευρωπαϊκό σχολείο και την κοινωνία».
Στόχος του προγράμματος e Twinning είναι εξ αρχής ένα λογοτεχνικό ταξίδι μέσω του οποίου οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με άλλες χώρες και πολιτισμούς, θα κατανοήσουν τη διαφορετικότητα και τη δυσκολία του κάθε ενός από τα προαναφερθέντα «ταξίδια», θα μοιραστούν απόψεις και ενδιαφέροντα με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Η διάρκεια του προγράμματος ανέρχεται σε ένα σχολικό έτος. Στη χρονική αυτή περίοδο οι μαθητές αναζήτησαν πληροφορίες για τον Οδυσσέα και τον Δον Κιχώτη. Σκιτσάρησαν έργα εμπνευσμένα από τους ήρωες αυτούς, τα οποία και ανάρτησαν στην αντίστοιχη πλατφόρμα του e Τwinning. Κάποιοι επισκέφθηκαν το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και εστίασαν την προσοχή τους σε εκθέματα που είχαν σχέση με τον πόλεμο και τη βία. Κάποιοι άλλοι μελέτησαν αποσπάσματα λογοτεχνίας τους Αφγανιστάν και προσέγγισαν τους κεντρικούς ήρωες και ευρύτερα τον πολιτισμό τους. Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν σε ομάδες τα πορτραίτα και τις προσωπικές ιστορίες προσφύγων με βάση το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) στην Αθήνα σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Οι δράσεις του προγράμματος μας συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν με τη λήξη του σχολικού έτους.
1o_Epal_Evosmoy-logotexnikes_Balitses_E_Twinning_2017-2018.png
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου μέλη του προγράμματος e Twinning
Ανάρτηση του οπτικοακουστικού υλικού των παραπάνω δράσεων πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην πλατφόρμα του e Τwinning, όπου οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν τις δικές τους εργασίες και να ενθαρρύνουν αντίστοιχα τις εργασίες μαθητών των άλλων σχολείων, με τα οποία και συνεργάζονταν.
Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος είναι η κ. Φωτιάδου Αγγελική  και ο κ. Αρβανιτίδης Χρήστος, οι οποίοι και επιμελούνται τις προαναφερθείσες δράσεις. Οι μαθητές μέσα από την αναζήτηση, την αλληλεπίδραση, την ενσυναίσθηση αποκομίζουν γνώσεις, και έρχονται αντιμέτωποι με στερεότυπα και προκαταλήψεις, και τελικά ίσως δομούν μια διαφορετική προσέγγιση της σύγχρονης πραγματικότητας!   

 

epal.jpg

Πρόγραμμα Μαθημάτων

prog 2

Ενδοσχολικές Εξετάσεις

endosxolikes exetaseis3

Ενημέρωση Γονέων - Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου θα δέχεται τους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών για ενημέρωση σχετικά με τη φοίτηση, την επίδοση και τη διαγωγή τους, τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Δευτέρα 8.15 – 11.00
Πέμπτη 11:00 – 14:00

sillogosgoneis1epalevosmoy

Το Κανάλι του σχολείου μας

youtube

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού
Προγράμματος  2018-20
 afisa_erasmus_teliki_en.png

 

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού
Προγράμματος  2017

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού
Προγράμματος 2015

erasmus.jpg

sep

zise-xoris-ekfovismo-logo.png

Επισκεψιμότητα

Σήμερα27
Χθές119
Τρεχ. εβδομάδα834
Αυτόν το Μήνα4166
Όλα503806

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd