Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στα πλαίσια των Περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Ανατρέχοντας στο παρελθόν των πόλεων» και  «Βιοκλιματική αρχιτεκτονική στην Μινωϊκή Κρήτη».
Οι μαθητές επισκέφτηκαν την Ελούντα και την Σπιναλόγκα, οχυρό από την εποχή των Ενετών και λεπροκομείο τα νεότερα χρόνια, καθώς και τον Άγιο Νικόλαο πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, τη λίμνη Κουρνά, την Μονή Αρκαδίου, το Ρέθυμνο και τα Χανιά.
Επισκέφτηκαν επίσης το ενυδρείο του Ηρακλείου, τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού και το Αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου.

Οι καθηγητές που εκπόνησαν τα προγράμματα:     
Αγκαθίδης Δημήτριος (Μηχανολόγος)
Ουζούνη Ιωάννα (Ιατρικ. Εργαστηρίων)
Τσιρίκα Ευαγγελία (Μηχανολός)
Αναγνώστου Κωνσταντίνος (Ιατρικ. Εργαστηρίων)

20170321 112700

20170319 125642

 

 

 

Ομάδα μαθητών και καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ πραγματοποιούν το 2016-17 πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: «Αναγέννηση και Ανθρωπισμός στην Ιταλία και οι επιρροές τους από τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό».

16 17 anagenisi 1

 

2017-10-20_10_28_16-1ο_ΕΠΑΛ_Ευόσμου_-_Πολιτιστικά_Προγράμματα.png

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2017 και συγκεκριμένα: στη Φλωρεντία πόλη των Επιστημών, των Τεχνών και των Γραμμάτων, λίκνο της Αναγέννησης. Αποτελεί την πατρίδα τριών από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Αναγέννησης και του Ανθρωπισμού στον κόσμο: του Λεονάρντο ντα Βίντσι, του Μιχαήλ Άγγελου και του Δάντη. Τη Σιένα με το μεσαιωνικό κέντρο, τη κεντρική πλατεία σε σχήμα κοχυλιού «Piazza del Campo» με το Δημαρχείο, το καθεδρικό Ναό που είναι κτισμένος σε ρομανικό ρυθμό από το 13ο αιώνα. Το μεσαιωνικό Σαν Τζιμινιάνο, με τους 12 πύργους να ξεπροβάλλουν σαν παραμυθένιο τοπίο στην επαρχία της Τοσκάνης. Την Πίζα, και την Πιάτσα ντει Μιρακόλι, το Βαπτιστήριο και τον καθεδρικό Ναό. Το Μιλάνο με το μεσαιωνικό κάστρο Σφορτσέσκο, την εμπορική στοά του 1867 «Vittorio Emanuele» σε στιλ «Art Νouveau», τη Σκάλα του Μιλάνο με τη νεοκλασική πρόσοψη, το καθεδρικό ναό – μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Ευρώπης, που κτιζόταν 400 χρόνια και είναι εξωτερικά διακοσμημένη με πάνω από 2000 πυργίσκους και αγάλματα. Τέλος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο FERRARI στο Maranello όπου θαυμάσαμε παλιά και νέα μοντέλα της πασίγνωστης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι καθηγητές που πραγματοποιούν το πρόγραμμα: Αρβανιτίδης Χρήστος (εισηγητής του προγράμματος), Μουτζίκος Ιωάννης (Δ/ντής 1ου ΕΠΑΛ, τηλ. 2310768012), Μισαηλίδου Δέσποινα (υποδιευθύντρια 1ου ΕΠΑΛ).

 

 

 

Πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: «Ο Παροικιακός Ελληνισμός κατά τον 18ο και 19ο αιώνα στην Ευρώπη: Ανατολική Ιταλία – Δυτικά Βαλκάνια, μια περιήγηση σε περιοχές της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων» το οποίο περιελάμβανε και εκπαιδευτική εκδρομή, πραγματοποίησε με επιτυχία το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Οι μαθητές του προγράμματος είχαν την ευκαιρία ν’ επισκεφτούν τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βενετία και τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Τεργέστη περιοχές που άκμαζαν οι ελληνικές κοινότητες κατά τον 18ο και 19ο αιώνα και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην αφύπνιση του υποδουλωμένου ελληνικού έθνους.

Επίσης, επισκέφθηκαν τη μεσαιωνική πόλη της Βερόνα και την Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική με τις επιρροές των Αψβούργων. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Μιλάνο, όπου θαυμάσαμε το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει το Duοmo.

 

blur photo

Βενετία, Ιερός μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα11
Χθές26
Τρεχ. εβδομάδα446
Αυτόν το Μήνα1332
Όλα407621

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!