Καλώς ήρθατε στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου!

1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου Τέρμα Σμύρνης Εύοσμος Τ.Κ. 56224
τηλ. 2310768012  fax 2310768012    E-mail: mail@1epal-evosm.thess.sch.gr

Που βρισκόμαστε - Χάρτης

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική Επίσκεψη 35 μαθητών του 1ΟΥ  ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ στη Β. Ιταλία και τις Δαλματικές Ακτές, στο πλαίσιο Πολιτιστικού Προγράμματος με θέμα: «Αδριατική Θάλασσα Αρχαίες Ελληνικές Αποικίες & Μνημεία Πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ».
dubrovnik_1epalevosmou_1.png
Το Ντουμπρόβνικ, Μνημείο Πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ

Την Παιδαγωγική Ομάδα συγκροτούν: ο εισηγητής του Πολιτιστικού Προγράμματος κος Αρβανιτίδης Χρήστος, η Διευθύντρια του Σχολείου κα Γιουβανούδη Αλεξάνδρα και η Φιλόλογος κα Φωτιάδου Αγγελική. Οι μαθητές επισκέφθηκαν καταρχήν το Ιστορικό κέντρο στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας όπου αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, λόγω της αστικής δομής και της αρχιτεκτονικής της. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στη Βενετία, όπου επίσης είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, μαζί με τη λιμνοθάλασσά της. Εκτός από τον περίφημο ναό του Αγίου Μάρκου, το ανάκτορο των Δόγηδων, τη γέφυρα των στεναγμών, τον πύργο του Ωρολογίου το καμπανίλε και την γέφυρα Ριάλτο είχαν ιδιαίτερη ξενάγηση στον ελληνικό ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τους υποδέχτηκαν και τους ξενάγησαν Έλληνες ιερείς.
dubrovnik_1epalevosmou_5.png
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία

Επόμενος προορισμός ήταν το Ιστορικό Κέντρο της Λιουμπλιάνα, η οποία ανήκε για πολλά χρόνια στην αυτοκρατορία των Αψβούργων. Εκεί θαυμάσαμε την εξαίσια αρχιτεκτονική, αλλά και τη φυσική ομορφιά της πόλης.

dubrovnik_1epalevosmou_8.png

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ στο Ιστορικό κέντρο της Λιουμπλιάνα  

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στις Δαλματικές Ακτές και συγκεκριμένα στο Σπλιτ όπου συνδέεται με την κατασκευή του Παλατιού του Διοκλητιανού. Η πόλη ιδρύθηκε ως Ελληνική αποικία με την ονομασία Ασπάλαθος. Ο Ελληνικός οικισμός ζούσε από το εμπόριο με τις γύρω Ιλλυρικές φυλές, κυρίως τους Δαλματούς, που κατοικούσαν στην πολύ μεγαλύτερη γειτονική πόλη Σαλώνα. Κατόπιν συνεχίσαμε την περιήγησή μας στο Ντουμπρόβνικ (Ραγούζα) η οποία ιδρύθηκε τον 7ο αι. π. Χ. σε ένα βραχώδες νησί ονόματι Λάους, που αποτέλεσε καταφύγιο για πρόσφυγες από την κοντινή πόλη Επίδαυρο. Η πόλη επίσης βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς με Βυζαντινές και Βενετσιάνικες επιρροές. Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε στις πόλεις του Μαυροβουνίου Κότορ και Μπούτβα. Η τελευταία αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της Αδριατικής ακτής που κατοικείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. και που αναφέρεται ότι ιδρύθηκε από τον Κάδμο το Θηβαίο. Ακολούθησε περιήγηση στο Ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης με την μοναδική αρχιτεκτονική.
dubrovnik_1epalevosmou_3.png
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου έξω από τα τείχη της πόλης του Σπλιτ

Η επιστροφή στο σχολείο μας και την πόλη του Ευόσμου μπορεί να σήμανε το τέλος της εκπαιδευτικής επίσκεψης, αλλά ταυτόχρονα σηματοδότησε την έναρξη νέων, δημιουργικών δραστηριοτήτων και ανασχολήσεων για τους μαθητές μας, μια και το επιβάλλουν οι γνώσεις και οι εικόνες που προήλθαν από το επιτυχημένο Πολιτιστικό μας Πρόγραμμα.    

dubrovnik_1epalevosmou_2.png
Το κάστρο στο Ντουμπρόβνικ, Μνημείο Πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ

dubrovnik_1epalevosmou_9.png

 

 

 

epal.jpg

Ενδοσχολικές Εξετάσεις

endosxolikes exetaseis3

Ενημέρωση Γονέων - Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου θα δέχεται τους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών για ενημέρωση σχετικά με τη φοίτηση, την επίδοση και τη διαγωγή τους, τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Δευτέρα 8.15 – 11.00
Πέμπτη 11:00 – 14:00

sillogosgoneis1epalevosmoy

Το Κανάλι του σχολείου μας

youtube

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού
Προγράμματος  2018-20
 afisa_erasmus_teliki_en.png

 

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού
Προγράμματος  2017

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού
Προγράμματος 2015

erasmus.jpg

sep

zise-xoris-ekfovismo-logo.png

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!