Σε μια τελετή αντάξια της ημέρας οι μαθητές και οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου τίμησαν τη Γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Αρχικά, οι μαθητές έψαλλαν το Απολυτίκιο των τριών Ιεραρχών και στη συνέχεια αναγνώσθηκε ο εορταστικός λόγος της ημέρας με θέμα «Οι παιδαγωγικές Αντιλήψεις των Αγίων Τριών Ιεραρχών».
ierarxes_1epalevsomou2018_1.jpg
Οι Συντελεστές της εκδήλωσης και η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Γιουβανούδη Αλεξάνδρα

Την εκδήλωση πλαισίωσε το μουσικό γκρουπ του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κ έλαβαν χώρα παραδοσιακοί χοροί της Καππαδοκίας από τους μαθητές του σχολείου μας. Οι φορεσιές των αγοριών ήταν αντίγραφα των Φαράσσων της Καππαδοκίας (πατρίδας του Αγίου Παϊσίου) και των κοριτσιών αντίγραφα του χωριού Σίλλης Ικονίου της Καπαδοκίας. Διοργανωτής ήταν ο Θεολόγος του σχολείου μας κος Παναγιώτης Ελευθερίου ο οποίος είχε την υποστήριξη της καθηγήτριας κας Καράμπελας Θεοπούλας.

ierarxes_1epalevsomou2018_2.jpg
Οι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν: στα Πολυμέσα: Αλβανούδης Παύλος, στη σχολική ορχήστρα: Τόλη Γιάννης, Δημητρίου Παναγιώτης, Μερτζάνης Γιώργος, Σελίμ Παρασκευάς, στο χορευτικό οι μαθήτριες: Φιλιππίδου Παναγιώτα, Θεοχαρίδου Αναστασία, Λαμπριανίδου Γεωργία, Μπετχάνοβα Ελευθερία, Μπογδάτογλου Ελισάβετ, Τσελεκίδου Μαρία, Τράικου Κρυστάλλω και οι μαθητές: Ραμπότας Σεραφείμ, Πασχαλίδης Γεώργιος, Μπογντάνι Άντι, Γκούρι Ρέντις, Νένδος Αθανάσιος, Καρράς Γεώργιος, Τσεμεκίδης Γεώργιος.

ierarxes_1epalevsomou2018_3.jpg

 

 

 

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας ήταν αφιερωμένη στα παιδιά όλου του κόσμου. Τα παιδιά που έχουν ανάγκη να εκφράζονται, να παίζουν, να χαίρονται, να αποζητούν την επικοινωνία.
christmas1epalevosmou-3.jpg
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ παρακολουθούν με χαρά τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Στη γιορτή δραματοποιήθηκε από τον κο Ελευθερίου Παναγιώτη το λογοτεχνικό κείμενο «Στο Χριστό στο Κάστρο» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851 - 1911) με συντελεστές τους μαθητές του σχολείου μας. Παραμονή Χριστουγέννων, ο παπα-Φραγκούλης μαζί με την οικογένεια του και μια ομάδα ανθρώπων αποφασίζουν να ανέβουν στο Κάστρο για να βοηθήσουν δύο συγχωριανούς τους που αποκλείστηκαν εκεί εξαιτίας του καιρού και με την ευκαιρία αυτή να εκπληρώσουν ένα τάμα λειτουργώντας την εκκλησία.
christmas1epalevosmou-2.jpg
Οι συντελεστές-μαθητές της Χριστουγεννιάτικης γιορτής στη σκηνή

Ο Ιησούς είναι ο πιο γλυκός, ο πιο ποιητικός, ο πιο αληθινός από τους χαρακτήρες των γιορτών. Έρχεται στη γη, πάσχει, εκδηλώνει τις αδυναμίες του, αφήνει πίσω του μια στάση ζωής, η οποία ακόμη και για όσους δεν πιστεύουν, μπορεί να λειτουργήσει ως οδηγός. Ας αφεθούμε λίγο στο συναίσθημα.

christmas1epalevosmou-1.jpg             
Η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Γιουβανούδη Αλεξάνδρα με του καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου μας παρακολουθούν τη γιορτή των Χριστουγέννων

 

 

 

 

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

e1.jpg

Οι μαθητές και οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου τίμησαν με μια σεμνή τελετή  την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η 17η Νοεμβρίου 1973 θυμίζει σε όλους μας πως για τη δημοκρατία, την ελευθερία χρειάζονται αγώνες. Στον αγώνα αυτό πρωτοστάτησε η νεολαία της εποχής εκείνης, ο κόσμος των φοιτητών. Η γιορτή του σχολείου μας περιελάμβανε το χρονικό του Πολυτεχνείου, τραγούδια και θεατρικό. Την επετειακή γιορτή χαιρέτησε η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Γιουβανούδη Αλεξάνδρα. Υπεύθυνος ήταν ο καθηγητής κος Ελευθερίου Παναγιώτης (θεολόγος) και συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Τριανταφυλλίδου Γιώτα, Νικολαϊδου Λαμπρινή, Χαριστέ Αγγελική, Τόλη Γιάννης, Τσιφτσή Λαμπρινή, Θεοχαρίδου Αναστασία, Σελίμ Παρασκευάς, Μερτζάνης Γιώργος και Αλμπανούδης Παύλος.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν διακρίνονται οι συντελεστές της εκδήλωσης και  μαθητές και καθηγητές του σχολείου.

e2.jpg

e3.jpg

e4.jpg

e5.jpg

 

 

 

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου γιορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ του 1940. Γιορτάζουμε θα πει τιμάμε και θαυμάζουμε. Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας. Θαυμάζουμε τη δύναμη και το ψυχικό σθένος αυτών που τόλμησαν να αντιτάξουν το θρυλικό «ΟΧΙ», μια μικρή λέξη που λίγοι όμως είχαν το θάρρος να την προφέρουν στη φασιστική πρόκληση.
Την ευθύνη της σημαντικής αυτής εκδήλωσης είχε η κα Μάγδα Τσιούτσια, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας, και συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας. Εκτός από την αφήγηση των γεγονότων η εκδήλωση πλαισιώθηκε με θεατρικά και μουσικά δρώμενα.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της σημαίας από τη διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Γιουβανούδη Αλεξάνδρα στην σημαιοφόρο και καλύτερη μαθήτρια του σχολείου μας Πάλλα Δανάη και ανακοινώθηκαν οι παραστάτες. Κατόπιν, απονεμήθηκαν βραβεία και αριστεία στους μαθητές που αρίστευσαν το προηγούμενο σχολικό έτος.

281017-1.jpg

Θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου

281017-2.jpg

Η κα Μάγδα Τσιούτσια και οι μαθητές-μουσικοί της εκδήλωσης

281017-3.jpg

Η αφηγήτρια και οι μαθητές-μουσικοί της εκδήλωσης

281017-4.jpg

Οι μαθητές του 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου παρακολουθούν την εκδήλωση

281017-5.jpg

Η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Γιουβανούδη Αλεξάνδρα παραδίδοντας Αριστεία-Βραβεία και η σημαιοφόρος του σχολείου μας

 

 

 

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου γιορτάστηκε η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Η αντιπαράθεση για τη Μακεδονία τόσο με τους Τούρκους όσο και με τους Βούλγαρους η οποία κορυφώθηκε ανάμεσα στα 1904 με 1908 πήρε μία ένοπλη και αιματηρή μορφή, τη μορφή του Μακεδονικού Αγώνα. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ιστορική επέτειος καθώς η μικρή τότε Ελλάδα βοηθήθηκε τα μέγιστα από την εξέλιξη του Μακεδονικού Αγώνα. Τέσσερα χρόνια μόλις μετά, το 1912, η Ελλάδα θα βγει νικήτρια μέσα από τις μάχες των δύο Βαλκανικών Πολέμων και διπλασίασε σχεδόν την έκταση και τον πληθυσμό της, επιτυγχάνοντας ένα σημαντικό μέρος της γεωγραφικής και εθνικής ολοκλήρωσής της. 
Την ευθύνη της εκδήλωσης η οποία κατά γενική ομολογία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία είχε ο κος Ελευθερίου Παναγιώτης (Θεολόγος) και συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας. Εκτός από τον επετειακό λόγο που εκφώνησε ο υπεύθυνος καθηγητής και το διαφωτιστικό βίντεο με τα γεγονότα του Μακεδονικού Αγώνα οι μαθητές του σχολείου μας τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας.

makedonikos_agonas1.jpg

Ο κος Ελευθερίου Παναγιώτης με τους μαθητές του 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου παρακολουθούν την εκδήλωση

makedonikos_agonas3.jpg

Οι συντελεστές της Γιορτής με τη Δ/ντρια του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Γιουβανούδη Αλεξάνδρα

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα11
Χθές26
Τρεχ. εβδομάδα446
Αυτόν το Μήνα1332
Όλα407621

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!