Καλώς ήρθατε στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου!

1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου Τέρμα Σμύρνης Εύοσμος Τ.Κ. 56224
τηλ. 2310768012  fax 2310768012    E-mail: mail@1epal-evosm.thess.sch.gr

Που βρισκόμαστε - Χάρτης

 

 

Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Παιδείας 2018

Ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου πραγματοποιεί κατά τον μήνα Μάιο το 23ο Φεστιβάλ Παιδείας 2018, με συμμετοχή 1050 μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου μας.

dimos3.jpg

Μαθήτριες και μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ανάγνωσης

Η θεματολογία του Φεστιβάλ έχει αντληθεί από απόσπασμα κειμένου ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές του Γιάννη Ρίτσου και έχει ως εξής: «Υπάρχει πολύς ήλιος μέσα στον καθένα μας και πρέπει να τον ξυπνήσουμε για να λάμψει και να ζεσταθεί ο κόσμος». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ με τη συμμετοχή τριών μαθητριών στην ενότητα της εκφραστικής ανάγνωσης: της Νικολαϊδου Λαμπρινής, της Ιωαννίδου Παναγιώτας και της Πάλλα Δανάης. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν 250 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας. Μία εξ αυτών, η Νικολαϊδου Λαμπρινή της Γ' τάξης, του σχολείου μας προκρίθηκε στον τελικό όπου και βραβεύθηκε καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

dimos2.jpg
Η μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου Νικολαϊδου Λαμπρινή, ενώ διαγωνίζεται στον τελικό παρουσία της κριτικής επιτροπής

Τόσο η ιδέα της συμμετοχής μας, όσο και της ανάγνωσης των συγκεκριμένων λογοτεχνικών κειμένων αποτελεί επιγέννημα των δύο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά το τρέχον σχολικό έτος. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα προγράμματα: Erasmus+ 2017-1EL01-KA101-035363 με θέμα: "The bilingual students in modern vocational high school" «Οι δίγλωσσοι μαθητές στο σύγχρονο Επαγγελματικό Λύκειο. Το παράδειγμα της ενσωμάτωσής τους μέσω της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό-Ευρωπαϊκό σχολείο και την κοινωνία». Μια δράση η οποία έχει την έγκριση του εθνικού Φορέα Ι.Κ.Υ. και κινείται παράλληλα με το Etwinning, “Literature Suitcases”, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με κύριο στόχο τη φιλαναγνωσία.
Τη δράση υποστήριξαν οι φιλόλογοι καθηγητές του σχολείου μας: κα Φωτιάδου Αγγελική, κος Αρβανιτίδης Χρήστος και κα Μαυρομιχάλη Μαρία.

Οι μαθήτριες ανέγνωσαν αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων με αντιπολεμικό χαρακτήρα, μέσα από τα οποία ανέδειξαν τη σημασία της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής: 1) «Χαρταετοί πάνω από την πόλη», του Κάλεντ Χοσεϊνι, 2) «Η πέτρα της υπομονής», του Ατίκ Ραχίμι και 3) «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου.

dimos1.jpg

Οι συμμετέχοντες μαθητές έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα πως όλα μπορούν να αλλάξουν στον κόσμο αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη.

 

 

epal.jpg

Πρόγραμμα Μαθημάτων

prog 2

Ενδοσχολικές Εξετάσεις

endosxolikes exetaseis3

Ενημέρωση Γονέων - Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου θα δέχεται τους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών για ενημέρωση σχετικά με τη φοίτηση, την επίδοση και τη διαγωγή τους, τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Δευτέρα 8.15 – 11.00
Πέμπτη 11:00 – 14:00

sillogosgoneis1epalevosmoy

Το Κανάλι του σχολείου μας

youtube

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού
Προγράμματος  2018-20
 afisa_erasmus_teliki_en.png

 

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού
Προγράμματος  2017

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού
Προγράμματος 2015

erasmus.jpg

sep

zise-xoris-ekfovismo-logo.png

Επισκεψιμότητα

Σήμερα34
Χθές63
Τρεχ. εβδομάδα280
Αυτόν το Μήνα1256
Όλα460402

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!