Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Παιδείας 2018

Ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου πραγματοποιεί κατά τον μήνα Μάιο το 23ο Φεστιβάλ Παιδείας 2018, με συμμετοχή 1050 μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου μας.

dimos3.jpg

Μαθήτριες και μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ανάγνωσης

Η θεματολογία του Φεστιβάλ έχει αντληθεί από απόσπασμα κειμένου ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές του Γιάννη Ρίτσου και έχει ως εξής: «Υπάρχει πολύς ήλιος μέσα στον καθένα μας και πρέπει να τον ξυπνήσουμε για να λάμψει και να ζεσταθεί ο κόσμος». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ με τη συμμετοχή τριών μαθητριών στην ενότητα της εκφραστικής ανάγνωσης: της Νικολαϊδου Λαμπρινής, της Ιωαννίδου Παναγιώτας και της Πάλλα Δανάης. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν 250 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας. Μία εξ αυτών, η Νικολαϊδου Λαμπρινή της Γ' τάξης, του σχολείου μας προκρίθηκε στον τελικό όπου και βραβεύθηκε καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

dimos2.jpg
Η μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου Νικολαϊδου Λαμπρινή, ενώ διαγωνίζεται στον τελικό παρουσία της κριτικής επιτροπής

Τόσο η ιδέα της συμμετοχής μας, όσο και της ανάγνωσης των συγκεκριμένων λογοτεχνικών κειμένων αποτελεί επιγέννημα των δύο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά το τρέχον σχολικό έτος. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα προγράμματα: Erasmus+ 2017-1EL01-KA101-035363 με θέμα: "The bilingual students in modern vocational high school" «Οι δίγλωσσοι μαθητές στο σύγχρονο Επαγγελματικό Λύκειο. Το παράδειγμα της ενσωμάτωσής τους μέσω της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό-Ευρωπαϊκό σχολείο και την κοινωνία». Μια δράση η οποία έχει την έγκριση του εθνικού Φορέα Ι.Κ.Υ. και κινείται παράλληλα με το Etwinning, “Literature Suitcases”, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με κύριο στόχο τη φιλαναγνωσία.
Τη δράση υποστήριξαν οι φιλόλογοι καθηγητές του σχολείου μας: κα Φωτιάδου Αγγελική, κος Αρβανιτίδης Χρήστος και κα Μαυρομιχάλη Μαρία.

Οι μαθήτριες ανέγνωσαν αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων με αντιπολεμικό χαρακτήρα, μέσα από τα οποία ανέδειξαν τη σημασία της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής: 1) «Χαρταετοί πάνω από την πόλη», του Κάλεντ Χοσεϊνι, 2) «Η πέτρα της υπομονής», του Ατίκ Ραχίμι και 3) «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου.

dimos1.jpg

Οι συμμετέχοντες μαθητές έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα πως όλα μπορούν να αλλάξουν στον κόσμο αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη.

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα9
Χθές311
Τρεχ. εβδομάδα1073
Αυτόν το Μήνα8177
Όλα880409

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!