Οι μαθητές της Α' Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου επισκέφθηκαν το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου το οποίο βρίσκεται στην παραλία, μέσα στο πάρκο της περιοχής του Αναύρου.

volos1.jpg

Η εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης. Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου φιλοξενεί αρχαιολογικά ευρήματα από όλη τη Θεσσαλία, από την παλαιολιθική περίοδο έως και τα ρωμαϊκά χρόνια. Η πλειονότητα των έργων προέρχεται από την Νεολιθική περίοδο και από τις ανασκαφές που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Ο τεράστιος πλούτος των αρχαιολογικών ευρημάτων της συλλογής του Μουσείου προσέλκυσε το ενδιαφέρων των παιδιών. Η ελεύθερη παρουσίαση των αντικειμένων, χωρίς τη μεσολάβηση προθηκών, συμβάλλει στην άμεση επαφή του επισκέπτη με τα εκθέματα, και κυρίως στην προσέγγιση του νεολιθικού ανθρώπου που τα δημιούργησε.

Ο τομέας Μηχανολογίας της Β΄ και Γ΄ τάξης επισκέφθηκε το 304 ΠΕΒ εργοστάσιο επισκευής αρμάτων στο στρατόπεδο Παπακυργιαζή. Εκεί έγινε ξενάγηση στα διάφορα τμήματα του εργοστασίου και επίδειξη από ένα άρμα μάχης.

Ο τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος της Β΄ και Γ΄ τάξης επισκέφθηκε την Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Εκεί έγινε ενημέρωση για την διατροφή σχετιζόμενη με τα γαλακτοκομικά προϊόντα και όλη την παραγωγική διαδικασία. Κατόπιν έγινε ξενάγηση στους χώρους παραγωγής.

Ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β΄ και Γ΄ τάξης επισκέφθηκε το Μουσείο της Πόλης στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη της πόλης του Βόλου.

Μετά την επίσκεψη στο μουσείο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην παραλία του Βόλου και να θαυμάσουν τη θάλασσα και τα αξιοθέατα της πόλης.

IMG_2640.JPG

IMG_2643.JPG

IMG_2634.JPG

IMG_2635.JPG

IMG_2639.JPG

volos2.jpg

IMG_2653.JPG

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα14
Χθές311
Τρεχ. εβδομάδα1078
Αυτόν το Μήνα8182
Όλα880414

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!