Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος επισκέφθηκαν την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2019 μια πρότυπη μονάδα διαλογής, συσκευασίας και επεξεργασίας ροδιού στο Δυτικό Πέλλας.

geop3-201812_1epal_evosm01.png
Ακολουθώντας το μοντέλο των σύγχρονων γεωργικών επιχειρήσεων η μονάδα συνεργάζεται με ένα εκτεταμένο δίκτυο καλλιεργητών με βάση το μοντέλο της συμβολαιακής γεωργίας.

geop3-201812_1epal_evosm05.png
Από το 2011 η μονάδα εφαρμόζει το σύστημα της καθετοποιημένης παραγωγής, δημιουργώντας μια σειρά από προϊόντα βασισμένα στο ρόδι. Στην κορυφή αυτών των προϊόντων βρίσκεται ο 100% φυσικός χυμός ροδιού ο οποίος παρέχεται στους καταναλωτές σε κατεψυγμένη μορφή, δίχως να έχει υποστεί παστερίωση. Με αυτόν τον τρόπο παράγεται ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα χαρακτηριστικά του και την υπέροχη γεύση του.


Επιπλέον, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές της Β τάξης του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος είχαν τη χαρά να είναι οι πρώτοι που επισκέφθηκαν το πρωτοποριακό διαδραστικό εργαστήρι Zero Waste Lab στο χώρο της HELEXPO-ΔΕΘ.


Οι μαθητές παρακολούθησαν ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σημασία της ανακύκλωσης, ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες γύρω από την διαχείριση των απορριμμάτων και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά τη διαδικασία της τρισδιάστατης εκτύπωσης από το robot 3D printer αντικειμένων και επίπλων από ανακυκλωμένο πλαστικό που θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένες γειτονιές της Θεσσαλονίκης.
Τέλος, συμμετείχαν ενεργά σε διάλογο για την αναβάθμιση της ζωής σε πιο «έξυπνες» πόλεις» καθώς διδάσκονται στην ειδικότητά τους σχετικό μάθημα με τίτλο «Αρχές της Αρχιτεκτονικής Τοπίου».

geop3-201812_1epal_evosm02.png

 geop3-201812_1epal_evosm03.png

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!