Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου είναι ένα δημόσιο επαγγελματικό λύκειο στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρωτολειτούργησε το 1998 ως 1ο Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο) και με τη σημερινή του μορφή ως ΕΠΑ.Λ. (Επαγγελματικό Λύκειο) ιδρύθηκε το 2006 (ΦΕΚ 1379/τ.Β΄/14-9-2006) και μετατράπηκε σε Νέο Επαγγελματικό Λύκειο με την απόφαση 80885/Δ4 του ΥΠΟΠΑΙΘ (ΦΕΚ 1366/τ.Β΄/28-5-2014).

 Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου στεγάζεται σε κτήριο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και είναι ένα από τα τέσσερα Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στο συγκεκριμένο Δήμο.

 Οι απόφοιτοι του σχολείου, έχουν τη δυνατότητα είτε να φοιτήσουν σε Τ.Ε.Ι. και σε Α.Ε.Ι (μέσω πανελλαδικών εξετάσεων) είτε να φοιτήσουν σε Ι.Ε.Κ. (δημόσια ή ιδιωτικά) είτε να ακολουθήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία.

Από το σχολικό έτος 2017-2018 στο σχολείο μας θα λειτουργήσουν οι παρακάτω Τομείς - Ειδικότητες:

Β΄ Τάξη (Τομείς)

  1. Μηχανολογίας
  2. Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
  3. Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
  4. Εφαρμοσμένων Τεχνών

Γ΄ Τάξη (Ειδικότητες)

  1. Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
  2. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
  3. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού
  4. Τεχνικός Οχημάτων
  5. Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής
  6. Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
  7. Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών
  8. Γραφικών Τεχνών
  9. Σχεδιασμού - Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων

 Οι μαθητές διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα ειδικότητας τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο με σκοπό τη προαγωγή της κριτικής σκέψης, της πρωτοβουλίας, της δημιουργικότητας και των ικανοτήτων τους καθώς και την καλλιέργεια των βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και την κοινωνική ένταξή τους.

 Εξίσου σημαντική είναι η παροχή ολοκληρωμένων επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και η ενδυνάμωση της δυνατότητας παρακολούθησης των εργασιακών εξελίξεων, καθώς και της δυνατότητας πρόσληψης και αφομοίωσης των νέων τεχνολογικών και επαγγελματικών γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης. 

 Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης μέσω σπουδών σε ανώτερη και ανώτατη εκπαιδευτική βαθμίδα και ανάπτυξης δράσεων που διασφαλίζουν την ποιότητα της τεχνικής − επαγγελματικής εκπαίδευσης. Επίσης σημαντική είναι η προετοιμασία τους για την κοινωνία των ευρωπαίων πολιτών και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της πολιτισμικής ετερότητας στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. 

 Το σχολείο έχει υλοποιήσει στο παρελθόν προγράμματα ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ και ΔΑΙΔΑΛΟΣ του ΥΠΕΠΘ, έχει συμμετάσχει σε προγράμματα Leonardo Da Vinci, Comenius και Erasmus+ και πραγματοποιεί κάθε σχολική χρονιά πληθώρα προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων (περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, αγωγής υγείας κλπ.)

Our website is protected by DMC Firewall!