Καλώς ήρθατε στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου!

1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου Τέρμα Σμύρνης Εύοσμος Τ.Κ. 56224
τηλ. 2310768012  fax 2310768012    E-mail: mail@1epal-evosm.thess.sch.gr

Που βρισκόμαστε - Χάρτης

 1epalevosm_e-twinning_1.png

Η έκθεση στο ΕΜΣΤ «Face forward ... into my home»

Το Face forward ... into my home αποτελεί διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει σε ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή της στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια αφήγησης, στα οποία πρόσφυγες, με έναυσμα την παρουσίαση έργων από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), στην Αθήνα, αφηγούνται προσωπικές ιστορίες, φωτογράφιση των συμμετεχόντων και έκθεση με τα φωτογραφικά πορτραίτα των συμμετεχόντων και τις ακροάσεις των μαγνητοφωνημένων προσωπικών ιστοριών τους. Συμμετέχουν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν στην Αθήνα. Τα πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το (ΕΜΣΤ), σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του OHE.
Ο κ. Χρήστος Αρβανιτίδης, καθηγητής της ιστορίας και ελληνικής γλώσσας (1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου) και μέλος του προγράμματος  eTwinning «λογοτεχνικές βαλίτσες» και παράλληλα του προγράμματος Erasmus+ 2017 με θέμα: «Οι δίγλωσσοι μαθητές στο σύγχρονο Επαγγελματικό Λύκειο» επισκέφθηκε την έκθεση και επέστρεψε με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Σε συνεργασία με την κα Αγγελική Φωτιάδου, επίσης καθηγήτρια του ίδιου σχολείου και διαχειρίστρια  του παραπάνω προγράμματος eTwinning, προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τους μαθητές τους σε μια διαδικασία ενσυναίσθησης.

1epalevosm_e-twinning_3.png
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου επεξεργάζονται και συζητούν το υλικό της έκθεσης

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν σχετικά με τον πόλεμο, τους πρόσφυγες, την οικονομική κρίση, τους μετανάστες, τις συνέπειες. Παρατήρησαν τις φωτογραφίες και συζήτησαν σε ομάδες όλες τις δηλώσεις που σε κάθε μια ήταν αναγραφόμενες. Μοιράστηκαν συναισθήματα, σκέψεις και εμπειρίες επίσης.  
1epalevosm_e-twinning_2.png
Δίγλωσσοι μαθητές, (φοιτούν αρκετοί στο σχολείο μας, 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου), έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη δραστηριότητα. Όταν ρωτήθηκαν για τα συναισθήματά τους, απάντησαν ότι συμπονούν όλους τους πρόσφυγές και μετανάστες, ακριβώς επειδή ένας από τους γονείς τους έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις. Όταν ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ήταν σε σύγχυση, μολονότι οι συνθήκες εξελίχθηκαν καλές γι’ αυτούς.
Μερικά από τα σχόλια τους ήταν τα ακόλουθα:
- Δε θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση τους.
- Είναι τόσο δύσκολο να ζεις σε μια χώρα όπου η γυναίκα στερείται δικαιωμάτων.
-  Ζωή χωρίς όνειρα. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;
-  Ειλικρινά τη θαυμάζω. Είναι μαχητής!
-  Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό;
... Ανεξάρτητα απ’ όσα ένιωσαν ή είπαν οι μαθητές, ήταν μια καλή ημέρα, γεμάτη από σκέψεις σχετικά με το μέλλον!...

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+2017

 

epal.jpg

Ενδοσχολικές Εξετάσεις

endosxolikes exetaseis3

Ενημέρωση Γονέων - Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου θα δέχεται τους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών για ενημέρωση σχετικά με τη φοίτηση, την επίδοση και τη διαγωγή τους, τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Δευτέρα 8.15 – 11.00
Πέμπτη 11:00 – 14:00

sillogosgoneis1epalevosmoy

Το Κανάλι του σχολείου μας

youtube

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού
Προγράμματος  2018-20
 afisa_erasmus_teliki_en.png

 

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού
Προγράμματος  2017

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού
Προγράμματος 2015

erasmus.jpg

sep

zise-xoris-ekfovismo-logo.png

Επισκεψιμότητα

Σήμερα381
Χθές485
Τρεχ. εβδομάδα1940
Αυτόν το Μήνα10568
Όλα832746

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!