Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις του Τομέα μας στο σχολικό έτος 2023-2024

1η εκπαιδευτική επίσκεψη​: Οκτώβριος 2023: Οι μαθητές της Β και Γ Δομικών Έργων επισκέφθηκαν οικοδομή υπό ανέγερση και παρακολούθησαν από κοντά τις εργασίες, τον τρόπο κατασκευής των ξυλοτύπων, τον οπλισμό στις κολώνες και στα τοιχεία.  

collage episk1

2η εκπαιδευτική επίσκεψη: Νοέμβριος 2023: Οι μαθητές της Β και Γ Δομικών Έργων, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ. Το Ισλαχανέ στέγασε τη "Σχολή Τεχνών κι Επαγγελμάτων Χαμιδιέ" και υπήρξε το πρώτο ορφανοτροφείο - τεχνική σχολή της πόλης, ένα είδος Πολυτεχνικής Σχολής της εποχής.

collage episk2

3η εκπαιδευτική επίσκεψη: Δεκέμβριος 2023: Οι μαθητές της Β και Γ Δομικών Έργων, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είχαν την ευκαιρία να δουν αρχιτεκτονικά σχέδια κτιρίων από τις αρχές του αιώνα, καθώς και τα σχέδια πόλης της Θεσσαλονίκης πρωτύτερα και μεταγενέστερα της πυρκαγιάς.

collage episk3

4η εκπαιδευτική επίσκεψη: Ιανουάριος 2024: Οι μαθητές της Β και Γ Δομικών Έργων, επισκέφτηκαν την εταιρία σχεδιασμού και παραγωγής συστημάτων αλουμινίου ALUMIL. Παρακολούθησαν μια παρουσίαση της εταιρείας και είδαν μεγάλα οικοδομικά έργα στα οποία χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα της. Έπειτα επισκέφτηκαν τους χώρους δοκιμής των συστημάτων, και τέλος ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο.

collage episk4

 

5η εκπαιδευτική επίσκεψη: Φεβρουάριος 2024: Οι μαθητές της Β και Γ Δομικών Έργων, επισκέφτηκαν το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς, των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Ξεναγήθηκαν στο κτίριο και έμαθαν την ιστορία του. Ενημερώθηκαν για το Αρχείο και τις δράσεις του, για την ψηφιοποίηση των χαρτών. Παρακολούθησαν μια παρουσίαση για τους χάρτες και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ιστορίες του προσφυγικού ελληνισμού μέσα από τους χάρτες".

collage episk5

6η εκπαιδευτική επίσκεψη:  Μάρτιος 2024: Οι μαθητές της Β και Γ Δομικών Έργων, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου, ΤΙΤΑΝ. Οι μαθητές είχαν την πρώτη επαφή τους με μια μεγάλη σύγχρονη Βιομηχανία. Παρακολούθησαν εκπαιδευτική ενημέρωση για το τσιμέντο, τι είναι, πως παράγεται και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στον βιομηχανικό κλάδο του τσιμέντου. Τέλος περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

collage episk6

7η εκπαιδευτική επίσκεψη: Απρίλιος 2024: Οι μαθητές της Β και Γ Δομικών Έργων, επισκέφτηκαν την Τεχνική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Πολεοδομίας - Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Το τμήμα έκδοσης οικοδομικών αδειών, όπου η υπηρεσία γνωστοποίησε στους μαθητές την αρμοδιότητά της, για την έκδοση και τον έλεγχο των οικοδομικών αδειών, την εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδιασμού, τον έλεγχο των αυθαίρετων κατασκευών.

 collage episk7 T1

8η εκπαιδευτική επίσκεψη: Απρίλιος 2024: Οι μαθητές της Β και Γ Δομικών Έργων, επισκέφτηκαν τη συνοικία Ουζιέλ, τον μικρό οικισμό των 28 σπιτιών. Ξεναγήθηκαν στη συνοικία, καθώς και συμμετείχαν σε παιχνίδι του χαμένου θησαυρού μέσα στον οικισμό. Έπειτα περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν σε τρεις βίλες της οδού Βασ. Όλγας. Στη Βίλα Αλλατίνι, στη Βίλα Μπιάνκα, και στη Βίλα Μορντώχ. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής αυτής επίσκεψης, επισκεφτήκαμε ένα τεχνικό γραφείο της περιοχής, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον μηχανικό που μας υποδέχτηκε.

collage episk8

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα5
Χθές311
Τρεχ. εβδομάδα1069
Αυτόν το Μήνα8173
Όλα880405

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!