Η Παιδαγωγική Ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στο «Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας» το οποίο στεγάζεται στο Δήμο Καλαμαριάς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Erasmus+ με θέμα: «Οι δίγλωσσοι μαθητές στο σύγχρονο Επαγγελματικό Λύκειο. Το παράδειγμα της ενσωμάτωσής τους μέσω της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό-Ευρωπαϊκό σχολείο και την κοινωνία». Την Παιδαγωγική Ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ πλαισίωνε η Διευθύντρια του σχολείου μας κα Γιουβανούδη Αλεξάνδρα.

Keg-Erasmus2017-1epalevosmou.png

Η παιδαγωγική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου με τους στελέχη του «Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας» κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Στην ενημέρωση συμμετείχε ομάδα στελεχών του Κ.Ε.Γ. η οποία αποτελούνταν από την κα Βοσκάκη Ράνια συντονίστρια του προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» και τον κο Δαγκόπουλο Παναγιώτη, Υπεύθυνο της «Πιστοποίησης Ελληνομάθειας». Επίσης, συμμετείχαν οι συγγραφείς των βιβλίων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς: κυρίες Καρακύριου Μαρία και Παναγιωτίδου Βίκη.  
Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση από τους υπευθύνους φιλολόγους του Κ.Ε.Γ. για τη μεθοδολογία προσέγγισης που εφαρμόζεται στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς και μετανάστες. Κατόπιν, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και προτάθηκε υποστηρικτικό υλικό από την Ιστοσελίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η επίσημη ιστοσελίδα του Κ.Ε.Γ.   http://www.greek-language.gr/certification/
Τέλος, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με το ζήτημα της ενσωμάτωσης των δίγλωσσων μαθητών στο σχολείο και την κοινωνία και τέθηκαν οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία προς όφελος των μαθητών μας.

 1epalevosmou-Erasmus2017.jpg

Η Παιδαγωγική Ομάδα
Erasmus+ 2017

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!