Στις 23.12.2019 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της κινητικότητας της 3ης περιόδου του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 20050022 «Carpe Librum» με στόχο τη διάχυση της δράσης μας σε όλη τη σχολική κοινότητα.

2019_show_erasm1.jpg

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Χαιρετισμό της Διευθύντριας του σχολείου μας κα Γιουβανούδη Αλεξάνδρα και την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής στους 10 μαθητές που έλαβαν μέρος.  Συνεχίστηκε με την αναλυτική παρουσίαση των δράσεων που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο της κινητικότητας από τους μαθητές μας.

2019_show_erasm2.jpg

Την οργάνωση είχε η Παιδαγωγική Ομάδα του Erasmus+ ΚΑ2 που αποτελείται από τους: κο Αρβανιτίδη Χρήστο, κα Μισαηλίδου Δέσποινα, κα Φωτιάδου Αγγελική, και κο Ελευθερίου Παναγιώτη. Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε από τους καθηγητές πληροφορικής κα Βούλτσιου Ευθυμία, κο Παπαδόπουλο Χιονιά και από τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

2019_show_erasm5.jpg

Η 3η κινητικότητα έλαβε χώρα από τις 25 Νοεμβρίου έως τη 1 Δεκεμβρίου 2019. Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο εγκεκριμένο από τον εθνικό φορέα Ι.Κ.Υ. πρόγραμμα ERASMUS+ με αριθμό σύμβασης 2018-1-ES01-KA229-050022_2 και τίτλο: «Carpe Librum: The School Library and the Communication Skills Through the Study of Literary and Cultural Relations Between Greece and Spain» υποδέχτηκε ομάδα 10 μαθητών και δύο συνοδών καθηγητών – στο πλαίσιο της 3ης μετακίνησης – από το σχολείο «Clara Campoamor Rodriguez IES» από τη Σαραγόσα της Ισπανίας. Σχολεία σύμπραξης του προγράμματος αποτελούν: 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου Ελλάδα – 2ο ΓΕΛ Ευόσμου Ελλάδα - Clara Campoamor Rodriguez IES (πρώην «Parque Goya») Σαραγόσα Ισπανίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι μαθητές πραγματοποίησαν ένα ταξίδι μέσα στην Ιστορία και τις μετακινήσεις των πληθυσμών αναφορικά με τις δύο χώρες. Αρχικά πραγματεύτηκαν τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, El Greco. Συνθέσαν ζωγραφικά του έργα, πραγματοποίησαν σπουδή με βάση το έργο του «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», παρακολούθησαν κινηματογραφικό αφιέρωμα. Ακόμη ασχολήθηκαν, στο πλαίσιο της ιστορίας και του πολιτισμού, με τους Σεφαραδίτες Εβραίους της Θεσσαλονίκης. Επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Εβραϊκό μουσείο. Παρακολούθησαν την παρουσίαση Σεφαραδίτικης γυναικείας ενδυμασίας. Επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας, πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας. Επισκέφθηκαν τα Λουτρά της Αριδαίας που βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Βόρας, περιηγήθηκαν στους καταρράκτες και τα ιαματικά νερά. Επισκέφθηκαν την Έδεσσα, πόλη με ένδοξη ιστορία, βιομηχανικό παρελθόν και ξακουστούς καταρράκτες. Πραγματοποίησαν λογοτεχνικές δραστηριότητες με αφόρμηση το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα». Χρονογραμμή ιστορικών γεγονότων, φωτογραφικό υλικό, διαγωνισμός συγγραφής μικρής ιστορίας με θέμα την μετανάστευση – μετακίνηση πληθυσμών. Ξεναγήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τα μνημεία της.

Η 3η μετακίνηση στο πλαίσιο του προγράμματος ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις και νέες ιδέες προς εφαρμογή. 

2019_show_erasm8.jpg2019_show_erasm7.jpg2019_show_erasm6.jpg2019_show_erasm4.jpg2019_show_erasm3.jpg

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα45
Χθές289
Τρεχ. εβδομάδα2462
Αυτόν το Μήνα11648
Όλα858437

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!