1

Το σχολείο μας και φέτος συμμετέχει σε ευρωπαϊκό προγράμμα eTwinning με τίτλο «My city's Math art» μαζί με σχολεία από 7 χώρες της Ευρώπης και την Τουρκία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 19 εκπαιδευτικοί και 133 μαθητές. Το σχολείο μας συμμετέχει με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Ηλίου Ανδρομάχη και Καρασμάνη Ελένη, και μαθητές από τα τμήματα Α5 και Α7. Στα πλαίσια του προγράμματος στις 15 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο MOMus - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη. Ξεναγηθήκαμε στην έκθεση και γνωρίσαμε το έργο και την ζωή του Ιβάν Κλιούν. Μέσω των πινάκων του με γεωμετρικά σχήματα, ιπτάμενα τοπία και φωτεινές σφαίρες, οι μαθητές γνώρισαν καλλιτεχνικά ρεύματα όπως ο Κονστρουκτιβισμός και ο Σουπρεματισμός

 3  2

αλλά και την σύνδεση τους με τα Μαθηματικά. Οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ζήλο σε βιωματικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων. Ζωγράφισαν και συνέθεσαν δικές τους δημιουργίες αντίστοιχές με τις δημιουργίες του καλλιτέχνη, ενώ προσπάθησαν να αναπαραστήσουν ένα έργο του χωρίς να το βλέπουν, σύμφωνα με οδηγίες των συμμαθητών τους. Επίσης δημιούργησαν δικά τους κινούμενα έργα με την βοήθεια λογισμικού.

 4 2  5

Από τα αριστερά ο αυθεντικός πίνακα του Ιβάν Κλιούν και στα δεξιά οι προσπάθειες των παιδιών.

6

Οι μαθητές μιμούνται πίνακες του καλλιτέχνη Ιβάν Κλιούν ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, τον Κονστρουκτιβισμό, όπου υπερτερούν τα γεωμετρικά σχήματα, όπως ο κύκλος, τα τρίγωνα, τα τετράγωνα κλπ.

7

 

 

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!