Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του σχολείου η ημερίδα προβολής και διάχυσης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος e-twinning  με τίτλο “My city's Math art” (“Η Μαθηματική τέχνη της πόλης μου»), στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας από την αρχή της χρονιάς, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Ηλιού Ανδρομάχη και Καρασμάνη Ελένη. Την ημερίδα προλόγισε η διευθύντρια του σχολείου Γιουβανούδη Αλεξάνδρα.

1

Μαθητές από τα τμήματα Α5 και Α7 υλοποίησαν με επιτυχία όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος και μέσω αυτού τους δόθηκε η ευκαιρία να κατανοήσουν τα μαθηματικά, πέρα από το σχολικό βιβλίο.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 8 ευρωπαϊκές χώρες και 19 καθηγητές. 

Ο παιδαγωγικός σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να αγαπήσουν τα μαθηματικά χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθοδολογικές προσεγγίσεις. Το πρόγραμμα βασίζεται στο αναδυόμενο ενδιαφέρον των μαθητών που τους οδήγησε να αυτενεργήσουν , να συνεργαστούν και να δραστηριοποιηθούν για να μάθουν και να κατανοήσουν τα μαθηματικά. Αναλυτικότερα, οι μαθητές ζωγράφισαν και συνέθεσαν δικές τους

δημιουργίες, χρησιμοποίησαν ειδικά προγράμματα και πλατφόρμες για να δημιουργήσουν δικά τους έργα τέχνης,  φωτογραφήσαν αγαπημένα τους αντικείμενα και έργα τέχνης της πόλη μας, και αξιολογήσαν δημιουργίες άλλων μαθητών. Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους αλλά και να  εντρυφήσουν στην τέχνη και την κουλτούρα άλλων χωρών. Επίσης, οι μαθητές μπόρεσαν να ενδυναμώσουν και να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους  δεξιότητες συνομιλώντας με μαθητές άλλων σχολικών μονάδων και

μοιράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους με στόχο να κατανοήσουν την αξία της συνεργασίας και της αμοιβαιότητας.

2

Στο τέλος του προγράμματος ,δημιουργήθηκε ένα e-book, ένα wakelet και μια εικονική έκθεση όπου αποτυπώνεται όλοι η προσπάθειά τους και η αγάπη που έδειξαν τα παιδιά για το πρόγραμμα.

Σελίδες από το e-book μπορείτε να δείτε παρακάτω.

e book1

e book2

e book3

 

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!