2017-10-20_10_23_43-1ο_ΕΠΑΛ_Ευόσμου_-_Ευρωπαϊκά_Προγράμματα.jpg

ΗΜΕΡΙΔΑ - 1ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου 2016, από το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, Ημερίδα με θέμα: «Αυτόνομα συστήματα θέρμανσης με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για θέρμανση σε δημόσια κτήρια». Το γεγονός έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου παρουσία του Σχολικού Συμβούλου Μηχανολόγων δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Ν. Μαραγκουδάκη, του Δ/ντή του 1ου ΕΠΑΛ κου Ι. Μουτζίκου, μαθητών-καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ, και πλήθος κόσμου.
erasm2015_4_1epalevosm.jpg
Οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ και οι Διευθυντές των σχολείων

Αρχικά έλαβε το λόγο η κα Τσιρίκα Ευαγγελία (μηχανολόγος), εισηγήτρια της πρότασης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εγκεκριμένου από το Ι.Κ.Υ. ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, 2015-2016 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Η κα Τσιρίκα ανέπτυξε το κίνητρο που οδήγησε στην πρόταση και ανέλυσε την ιδέα και την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+.
erasm2015_5_1epalevosm.jpg
Η κα Τσιρίκα Ευαγγελία εισηγήτρια του ευρωπαϊκού προγράμματος

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο: ο κος Μαλάμογλου Ιωάννης (Ψυκτικός) και η κα Νεοφωτίστου Βασιλική (Μηχανολόγος), όπου παρουσίασαν το περιεχόμενο του σεμιναρίου με τίτλο «Συστήματα Αξιοποίησης Ηλιακής Ενέργειας».
Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση Οικονομοτεχνικής μελέτης προς τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου που αφορά την εκμετάλλευση και χρήση της ηλιακής ενέργειας για τις ανάγκες του σχολείου μας με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Η μελέτη παρουσιάστηκε από τον κο Μπασάκη Σταύρο (Μηχανολόγο - Μηχανικό), καθηγητή του σχολείου μας και στη συνέχεια κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας.

Ο κος Μπασάκης Σταύρος παρουσιάζει την οικονομοτεχνική μελέτη

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι μαθητές του Τομέα Μηχανολογίας ενημέρωναν τους δημότες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ευόσμου, με ειδικά έντυπα που δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό, για τις ευεργεσίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ παρακολουθούν την Ημερίδα


Οι μαθητές ενημερώνουν τους πολίτες του δήμου μας.


Χρήστος Αρβανιτίδης, εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑΛ
Υπεύθυνος επικοινωνίας προγράμματος Erasmus+

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ του Σχολείου μας

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα280
Χθές283
Τρεχ. εβδομάδα965
Αυτόν το Μήνα8547
Όλα819153

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!