Με αφορμή την συμμετοχή του σχολείου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Μείωση των Απορριμμάτων (ewwr 18-24 Νεμβρίου 2023), οργανώθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται ποικίλες δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σχετικά με την βιώσιμη διαχείριση των πόρων και των απορριμμάτων.

Στον χώρο του σχολείου τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης συσκευασιών, ώστε να γίνεται διαλογή στην πηγή. Οι περιβαλλοντικές ομάδες του 1ου ΕΠΑΛ και του ΕΚ Ευόσμου, υπεύθυνες για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων, ανέλαβαν την παρακολούθηση της επιτυχίας της ανακύκλωσης συσκευασιών και την ανατροφοδότηση της σχολικής κοινότητας.

Έπειτα από δειγματοληπτικούς ελέγχους, προέκυψε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των συσκευασιών που απορρίπτονται καθημερινά από την σχολική κοινότητα αφορά στα πλαστικά μπουκαλάκια νερού. Το ποσοστό αυτό μπορεί να περιοριστεί με την κατανάλωση δωρεάν πόσιμου νερού από βρύσες του σχολείου. Η ποιότητα του νερού αυτού συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των φυσικοχημικών, μικροβιολογικών και οργανοληπτικών δοκιμών σε δειγματοληψία που έγινε από την εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), στις 15 Ιανουαρίου 2024 έπειτα από αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου.

 

Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ δίνονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα98
Χθές254
Τρεχ. εβδομάδα2115
Αυτόν το Μήνα5771
Όλα866347

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd