190320eratos_1epal_evosms03.jpg

Στις 20 Μαρτίου το σχολείο μας συμμετείχε και εφέτος στο πείραμα του Ερατοσθένη μια δράση που διοργανώνεται από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω, Θεσπρωτίας, και Αργολίδας, σε συνεργασία με το με το ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης.

190320eratos_1epal_evosms02.jpg
Ενενήντα επτά μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, με πολύ απλά μέσα και όργανα που χορήγησε το σχολείο σε κάθε ομάδα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Α. Τζιότζιου, Α. Ηλιού και της υποδιευθύντριας Δ. Μισαηλίδου, αφού παρακολούθησαν τα ιστορικά στοιχεία του πειράματος μέσα από την παρουσίαση που μπορείτε και εσείς να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο που υπάρχει στο τέλος του άρθρου, από τον κ.Τζιότζιο Α., βρήκαν το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του σχολείου καθώς και την απόστασή του από τον Ισημερινό.

190320eratos_1epal_evosms01.jpg
 Στη συνέχεια μετρώντας το ύψος ενός χάρακα και της σκιάς του στις 12.37, ώρα που έπρεπε να γίνει η μέτρηση από το σχολείο μας, κατάφεραν να υπολογίσουν την ακτίνα της γης με μόλις 19 χλμ λάθος.

190320eratos_1epal_evosms04.jpg

Ο ενθουσιασμός, η συμμετοχή και ο ζήλος που έδειξαν οι μαθητές ήταν αξιομνημόνευτος.

Δείτε εδώ τη παρουσίαση

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!