«ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ»

1epal_evosm_noesis01.jpg

Tην Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου ημερίδα με θέμα «Ατμοσφαιρική ρύπανση-Παίρνω την κατάσταση στα χέρια μου» που αποτελεί δράση στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

Η ημερίδα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

H ύπαρξη έντονα ρυπογόνων βιομηχανιών σε άμεση γειτνίαση με την περιοχή του δήμου μας καθώς και η έντονη οικιστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων δημιουργεί έντονα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή. Η ημερίδα είχε σκοπό να δοθεί έμφαση στους τρόπους που μπορεί να βοηθήσει κάθε πολίτης στην βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας με την χρήση καθημερινών εφαρμογών. Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με το υπαρκτό πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Το Επαγγελματικό Λύκειο είναι παρόν στα προβλήματα της ευρύτερης κοινωνίας και οι μαθητές του μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και τις ειδικότητες που παρακολουθούν είναι σε θέση να εντοπίζουν, να αναδεικνύουν και να προτείνουν λύσεις γι’ αυτά.

ΗΜ_ΜΝΑΕ19_1epal_evosms01.jpg

Η διευθύντρια του σχολείου μας κ. Γιουβανούδη Αλεξάνδρα προλογίζει την ημερίδα.

 

ΗΜ_ΜΝΑΕ19_1epal_evosms02.jpg

Μαθητές της Α’ τάξης παρουσιάζουν την εργασία τους στα πλαίσια του μαθήματος «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων».

 

Το σχέδιο δράσης του σχολείου με τίτλο «Εκπαίδευση είναι μάθηση, φύση και άσκηση. Αριστοτέλης» περιλάμβανε επιπλέον δράσεις από τους τομείς Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος, Μηχανολογίας και Εφαρμοσμένων Τεχνών οι οποίες επίσης παρουσιάστηκαν στην ημερίδα από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο έργο.

Συγκεκριμένα ο τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος παρουσίασε την δράση μιας καινοτόμου μεθόδου παραγωγής λαχανικών σε αστικό περιβάλλον με τη χρήση σάκου καλλιέργειας λαχανικών καθώς και την παράγωγή σποροφύτων λαχανοκομικών φυτών με το σύστημα της επίπλευσης.

ΗΜ_ΜΝΑΕ19_1epal_evosms03.jpg
ΗΜ_ΜΝΑΕ19_1epal_evosms04.jpg 

Ο τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος

Ο τομέας Μηχανολογίας παρουσίασε την κατασκευή ηλεκτρικού ποδηλάτου με φωτοβολταϊκά πάνελ. Με την κατασκευή αυτή οι μαθητές είχαν την εμπειρία της μετατροπής ενός απλού συμβατικού ποδηλάτου σε ηλεκτρικό, δίνοντας τους την τεχνογνωσία ώστε να μπορούν να μετατρέψουν και το δικό τους ποδήλατο σε ηλεκτρικό με αποτέλεσμα οι μελλοντικές μετακινήσεις τους να είναι ευκολότερες και πιο φιλικές με το περιβάλλον.
ΗΜ_ΜΝΑΕ19_1epal_evosms05.jpg
ΗΜ_ΜΝΑΕ19_1epal_evosms06.jpg 

Ο τομέας Μηχανολογίας

Ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών παρουσίασε έντυπη αφίσα προσαρμοσμένη με επαυξημένη πραγματικότητα (augmentedreality). Η καινοτομία στην παρουσίαση της τελικής εργασίας ήταν η χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών, διαδικτυακών αρκετά πρωτοπόρων, στις οποίες οι νέοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δίνουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
ΗΜ_ΜΝΑΕ19_1epal_evosms07.jpg
ΗΜ_ΜΝΑΕ19_1epal_evosms08.jpg
Ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

Ακολούθησε δεξίωση.

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα318
Χθές417
Τρεχ. εβδομάδα1418
Αυτόν το Μήνα5074
Όλα865650

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd