Οι διδακτικές-εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιούνται με παιδαγωγικό στόχο τη γνώση, τη βιωματική μάθηση, την κοινωνικοποίηση, την αλληλεπίδραση…και -γιατί όχι;-την παροχή ερεθισμάτων και αντίστοιχα την ανάδειξη ενδιαφερόντων από μέρους των μαθητών.

collage 3

Με γνώμονα τα προαναφερθέντα, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» και των αντίστοιχων πολιτιστικών προγραμμάτων που εκπονούνται κατά τη διάρκειά του,  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 επίσκεψη των μαθητών των τμημάτων Α2 και Α5 του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χαμιδιέ-Ισλαχανέ», το οποίο σημαίνει «Το σπίτι του παιδιού».

Το κτηριακό συγκρότημα της Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων «Χαμιδιέ» κατασκευάστηκε το 1903 και αποτελούσε τμήμα του οθωμανικού ορφανοτροφείου Ισλαχανέ, το οποίο ιδρύθηκε το 1874 από τη μουσουλμανική κοινότητα της πόλης. Στη Σχολή λειτουργούσε ξυλουργείο, μηχανουργείο, χυτήριο και σιδηρουργείο όπου φοιτούσαν ορφανά παιδιά.

Σήμερα, ο Πολυχώρος «Χαμιδιέ- Ισλαχανέ» αποτελεί σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή. Διαθέτει μια μόνιμη πολυμεσική έκθεση που αφορά στην ιστορία του κτηρίου και της ευρύτερης ιστορικής γειτονιάς των ανατολικών τειχών της πόλης. Ο επισκέπτης ανατρέχει στην ιστορία της περιοχής από την τελευταία οθωμανική περίοδο έως τα νεώτερα χρόνια.

Τέλος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση με θέμα «Ανοιγάρ’» Μνήμης, η οποία φιλοξενείται στον χώρο και η οποία αποτελεί φόρο τιμής στους ξεριζωμένους Ποντίους, μέσα από την έκθεση Κειμηλίων της συλλογής του Κώστα Αλεξανδρίδη.

Οι μαθητές/τριες , καθώς και οι εκπαιδευτικοί κ. Μισαηλίδου Δέσποινα, κ. Ηλιού Ανδρομάχη και κ. Φωτιάδου Αγγελική αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!