Στο πλαίσιο των Διδακτικών Επισκέψεων του σχολικού έτους 2023-2024 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. την Πέμπτη 23/ 11/ 2023 από το τμήμα Α1  συνοδεύομενοι από τους καθηγητές Καραβέλα Ιουλιάνα και Σταυρίδη Κωνσταντίνο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκθεση με τίτλο «Incontri - Συναντήσεις», έργα των Μιχάλη και Αγνής Κατζουράκη. Πρόκειται για ένα ζευγάρι καλλιτεχνών των οποίων το έργο τους, με έμφαση στην γεωμετρική και την εννοιολογική τέχνη, είναι χαρακτηριστικό της γενιάς του ’60 και αποτέλεσε ορόσημο για την εξέλιξη της γραφιστικής τέχνης στην Ελλάδα.

collageIncontri

Οι μαθητές με τη βοήθεια έμπειρης ξεναγού είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν έννοιες όπως η αφαίρεση κι ο μινιμαλισμός, να μαγευτούν από την ποικιλία υλικών και τεχνικών στο έργο του Μιχάλη Κατζουράκη, να ταξιδέψουν στον ρυθμό των εικόνων του και να παρατηρήσουν την ένταση των γραμμών του. Επιπλέον, οι μαθητές γνώρισαν και προβληματίστηκαν από τα έργα της Αγνής Κατζουράκη, στα οποία η καλλιτέχνης έχοντας ως κυρίως θέμα τη φθορά του χρόνου, επιλέγει τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα ως βασικό δομικό στοιχείο των πολύπλοκων συνθέσεών της.

Στόχος της διδακτικής αυτής ήταν οι μαθητές να ενημερωθούν και να αντιληφθούν για το ρόλο και την επιρροή της τέχνης σε έργα γραφιστικής. Αρχές που μπορούν να εφαρμοστούν και στα σύγχρονα μέσα προβολής πληροφορίας στις ιστοσελίδες. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι μαθητές στην τάξη αυτή, στο μάθημα πληροφορικής, διδάσκονται τις αρχές σχεδίασης και ανάπτυξης  ιστοσελίδων.

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd