collageKidsSaveLives

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 τα τμήματα Α3 και Α7 παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES & iSAVElives for schools”. Η κυρία Πετρίδου Μορφούλα, εθέλόντρια εκπαιδεύτρια του KIDS SAVE LIVES ,επισκέφτηκε το σχολείο μας και σε συνεργασία με την σχολική μας νοσηλεύτρια, κυρία Κρίστιτς Χρυσάνθη, προχώρησαν στην πρακτική εκπαίδευση των μαθητών/τριών στην Βασική Υποστήριξη ζωής. Συγκεκριμένα, στην 4ωρη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν πάνω σε εκπαιδευτικά προπλάσματα στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, αντιμετώπιση αναίσθητου θύματος, αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα, κλήση στο 166/112.(Στην αρχή έγινε επίδειξη, μετά ανάλυση και στο τέλος η πρακτική εξάσκηση όλων των μαθητών)

Κύριος σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να καταρτίσει τη σχολική κοινότητα, σε θέματα Πρόληψης, Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, με ενδεικνυόμενο τρόπο. Δευτερευόντως, ενδυναμώνει τους μαθητές/-τριες μέσα από την ανάπτυξη ατομικών δεξιοτήτων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Στόχοι του προγράμματος είναι η μετάδοση ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (χειρισμοί αντιμετώπισης θύματος πνιγμονής από ξένο σώμα, θύματος πνιγμού, αναίσθητου θύματος, θύματος χωρίς φυσιολογική αναπνοή, κλήση σε Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης), στη βελτίωση του επιπέδου άνεσης ενός θύματος και στην αποτροπή επιδείνωσης μιας κατάστασης, ΜΕΧΡΙ την άφιξη των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης.

Παράλληλα, εστιάζει σε θέματα ΠΡΟΛΗΨΗΣ (αναγνώριση καρδιακού και εγκεφαλικού επεισοδίου, πρόληψη σοβαρού τραυματισμού), προαγωγής υγείας (αλλεργίες), χρήσης νέων ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, που στόχο έχουν να προετοιμάσουν και να οργανώσουν κατάλληλα τη σχολική κοινότητα.

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών που συμμετείχαν καθώς και οι γνώσεις και δεξιότητες απόκτησαν μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες στην ζωή τους και αποτελούν μέρος από τις ήπιες δεξιότητες που θα βοηθήσουν στην επάνδρωσή τους ως ενεργοί πολίτες.

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd