Τα τμήματα Α5, Α6, ΒΓ1 και ΒΓ2 του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου ολοκλήρωσαν με επιτυχία στις 8/3/2024 το πρόγραμμα του Βρετανικού Συμβουλίου SKILLS CLUB: Δεξιότητες νέων για τον 21ο αιώνα, που υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση. Τα παιδιά συνεργάστηκαν με την εκπαιδεύτρια του Βρετανικού Συμβουλίου κ. Μακρίδου Μαρία  και μέσα από ομαδοσυνεργατικές δράσεις εστίασαν στην ανάδειξη και εξέλιξη των βασικών δεξιοτήτων:
– Ενεργητική ακρόαση
– Ομιλία
– Επίλυση προβλημάτων
– Δημιουργικότητα
– Ηγεσία
– Ομαδοσυνεργατική εργασία

collage BritishCouncil

Καλλιέργησαν ακόμα ιδέες κοινωνικής καινοτομίας μέσα από τις εκφάνσεις της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, των ψηφιακών λύσεων και του κοινωνικού, περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και οικονομικού αντικτύπου.
Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχε η προβολή του ατόμου ως φορέα αλλαγής (change maker) και η στοχοθεσία σχεδίων δράσης βάσει των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της 7Οης Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών.

Τα παιδιά, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρόγραμμα και επέδειξαν ευρηματικότητα εκφράζοντας αξιόλογες ιδέες επιχειρηματικότητας. Κάποιες από τις ομάδες συνέχισαν να δουλεύουν πάνω στις ιδέες τους ώστε να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Τη διοργάνωση ανέλαβαν οι καθηγήτριες Ηλιού Ανδρομάχη Παπαδοπούλου Παρθένα, Μισαηλίδου Δέσποινα και Φωτιάδου Αγγελική οι οποίες και συνεργάστηκαν με την εκπαιδεύτρια κατά την υλοποίηση τού προγράμματος.

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!