Ομάδα 31 μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετείχε σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κέρκυρα από 1 έως 4 Μαρτίου, στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Εργαστηριακού Κέντρου Eυόσμου που το υποστηρίζει. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός πόλεων. Πλατείες και πεζόδρομοι – Ανάσα στον αστικό ιστό». Οι μαθητές περιηγήθηκαν στην πόλη της Κέρκυρας με τα γραφικά βενετσιάνικα καντούνια, παρατήρησαν τα όμορφα κτίρια, προσκύνησαν το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού, θαύμασαν το παλιό κάστρο της πόλης και τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων τη Σπιανάδα με το Λιστόν.

kerkyra2018_1epal_evosm_3.png

Επισκέφτηκαν επίσης το Αχίλλειο, το μεγαλοπρεπές παλάτι της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ με τους πλούσιους κήπους του, καθώς και την Παλαιοκαστρίτσα με το βυζαντινό καστρομοναστήρι της Παναγίας που ιδρύθηκε το 1228.

kerkyra2018_1epal_evosm_2.png 
Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνεχίστηκε με την περιήγηση στους κήπους του Μον Ρεπό, αρχικά θερινό ανάκτορο των Άγγλων αρμοστών και μετέπειτα, από το 1864, θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος, και τελείωσε στο γραφικό Κανόνι με τη μαγευτική θέα προς το Ποντικονήσι και τη Μονή Βλαχερνών του 17ου αιώνα.

kerkyra2018_1epal_evosm_1.png

Οι καθηγητές που συγκρότησαν την παιδαγωγική ομάδα είναι οι κ.κ. Τσιρίκα Ευαγγελία, εισηγήτρια του προγράμματος, Αγκαθίδης Δημήτριος και Νεοφωτίστου Βασιλική, του Μηχανολογικού Τομέα.

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd