Ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ» (Κωδικός έργου MIS-5011051) που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν περιβαλλοντικές δράσεις που φέρουν τον τίτλο «ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» . Σκοπός των περιβαλλοντικών δράσεων ήταν η μετάδοση πρακτικών και δεξιοτήτων από τους μαθητές του ΕΠΑΛ σε μικρότερα παιδιά, η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας καθώς και η μεταφορά της φιλοπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς στην οικογένεια.

Αρχικά οι μαθητές στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων του τομέα παρήγαγαν, με το σύστημα της επίπλευσης, σπορόφυτα λαχανοκομικών φυτών. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του τομέα πραγματοποίησαν επίσκεψη στα Α & Δ ΚΑΠΗ Ευόσμου και εγκατέστησαν αστικούς κήπους. Ακολούθησε επίσκεψη στο 22ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου όπου οι μαθητές εγκατέστησαν σάκους oikiaLAVA στην αυλή του σχολείου και παρουσίασαν με βιωματικό τρόπο την τεχνική της σποράς. Στις περιβαλλοντικές δράσεις των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ περιλαμβάνονταν η επίσκεψη των μαθητών στα 1ο-5ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα παρουσίασαν με βιωματικό τρόπο την τεχνική της μεταφύτευσης.

Οι δράσεις των μαθητών ολοκληρώθηκαν στις 10 Μαΐου 2019 στην πλατεία Ευόσμου με δωρεάν διάθεση σποροφύτων λαχανοκομικών ειδών με σκοπό την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων του Δήμου Ευόσμου.

geop9_1epal_evosms01.jpg

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο στο youtube, στο link: https://www.youtube.com/watch?v=lDsNVDucMaU

Ευχαριστούμε τους συνεργαζόμενους φορείς:

- Εργαστηριακό Κέντρο Ευόσμου

- Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

- Εργαστήριο Λαχανοκομίας Τμήματος Γεωπονίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

- Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΔΑΚΕΚΠΑΚΕ) Κορδελιού-Ευόσμου

- 22ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου

- 1ο-5ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου

 

1epal_evosm_noesis01.jpg

 

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα50
Χθές289
Τρεχ. εβδομάδα2467
Αυτόν το Μήνα11653
Όλα858442

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd