Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 οι μαθητές του Α8 του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, με υπεύθυνες τις καθηγήτριες κ.κ. Μπουζίνου Μαρία και Καραβέλα Ιουλιάνα, πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Smart city - Θεσσαλονίκη».

Οι μαθητές με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους, ακολούθησαν μια προκαθορισμένη διαδρομή παρατηρώντας «ευφυείς» εφαρμογές στον αστικό ιστό, όπως έξυπνες στάσεις, έξυπνη σηματοδότηση, έξυπνες προειδοποιητικές πινακίδες κ.α.
Φτάνοντας στο Δημαρχείο, κατόπιν θερμής υποδοχής από εκπροσώπους του Δημάρχου και Υπαλλήλων του Δήμου, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Δημαρχείο, είδαν το μέρος όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας The Bricklayer, όπου το Δημαρχείο μετατράπηκε σε αρχηγείο της CIA, έμαθαν για την ιστορία της πόλης μας, συμμετείχαν σε παιχνίδια γνώσεων και μάθησης και ενημερώθηκαν για πρωτοπόρες καινοτομίες του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικές με το πρόγραμμα, όπως «βελτιώνω την πόλη μου», «e-υπηρεσίες» , «εφαρμογές γεωχωρικών πληροφοριών-GIS», εφαρμογές για μετρήσεις ρύπων κ.α.
 pic2 pic6 
pic11  pic10 
 pic12 pic8 
 pic14 pic1 
 pic5 pic13 
 pic9  pic4

 

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd