Στο πλαίσιο δύο εγκεκριμένων περιβαλλοντικών προγραμμάτων του 1ου ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ με θέμα: «Τα μνημεία των πόλεων – πολύτιμο κομμάτι του αστικού περιβάλλοντος» και «Αειφορική διαχείριση μνημείων – Κάστρα και Φυλακές στο Αστικό και Φυσικό περιβάλλον» πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο, την Ύδρα και την Αθήνα στις 8-12 Μαρτίου 2023, με τη συμμετοχή 45 μαθητών/τριών και 4 εκπαιδευτικών – μελών της παιδαγωγικής ομάδας.

Οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και θαύμασαν το θολωτό τάφο του Ατρέα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, καθώς και στη γραφική πόλη του Ναυπλίου, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία, το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, την πλατεία Συντάγματος, το Μπούρτζι.

nay1

 

nay2

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής, οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν την Ύδρα, το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού. Περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια και επισκέφθηκαν το μουσείο της Ύδρας με θέματα που αντανακλούν τη ναυτική ιστορία του τόπου. Τέλος, αναζήτησαν το μνημείο του Ανδρέα Μιαούλη, φωτογραφήθηκαν στα εντυπωσιακά κανόνια του και απόλαυσαν τη θέα και το φυσικό κάλλος του νησιού.

nay3

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Αθήνας. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Ακρόπολης, τον Βράχο, το Θησείο, το Μοναστηράκι, την Πλάκα, το Ζάππειο, το Καλλιμάρμαρο το ευρύτερο ιστορικό κέντρο. Παρακολούθησαν την αλλαγή της φρουράς στο μνημείο το Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και διέσχισαν τον Εθνικό Κήπο. Η επίσκεψη στο κέντρο πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

nay4

nay5

nay6

Η αποτίμηση του εκπαιδευτικού προγράμματος μόνο θετικό αποτύπωμα θα μπορούσε να έχει! Αλληλεπίδραση και βιωματική μάθηση! Οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες και οι συνοδοί – εκπαιδευτικοί: κ. Αγκαθίδης Δημήτριος, κα Τσιρίκα Ευαγγελία, κ. Τσιρανίδης Γεώργιος και κα Φωτιάδου Αγγελική αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις!

nay7

 nay8

 

nay9

   

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!