Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου πραγματοποίησε από 9 έως 14 Μαρτίου 2024 εξαήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βουκουρέστι και τα Καρπάθια Όρη, κατόπιν προσκλήσεως του ελληνικού σχολείου «ΑΘΗΝΑ». Στην επίσκεψη συμμετείχαν 46 μαθητές/τριες και 4 εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν τη βουλή του Βουκουρεστίου (Palatul Parlamentului), ένα από τα μεγαλύτερα κτήρια του κόσμου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο παλάτι του Τσαουσέσκου, το σημερινό Κοινοβούλιο, καθώς και στο μουσείο φυσικής ιστορίας το Βουκουρεστίου. Περιηγήθηκαν στο Μουσείο του Χωριού, όπου παράκτια τη λίμνης, γνώρισαν σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας. Επισκέφθηκαν το πάρκο Herastrau και ξεναγήθηκαν στην συνοικία Λιπσκάνι, το γοητευτικό ιστορικό κέντρο της πόλης, του οποίου τα ωραία κτήρια αντανακλούν την ιστορική του αξία και την πολιτισμική του ταυτότητα!

collageBouk1

    Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ολοήμερη εκδρομή στην πανέμορφη Σινάια και στην ιστορική Μονή της, έργο των Κατακουζηνών. Εν συνεχεία, πηγαίνοντας βόρεια και περίπου στα όρια Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια Όρη, στην πόλη Μπραν, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, του επονομαζόμενου Δράκουλα. Μοναδικής ομορφιάς η πόλη Μπρασόφ και η διάσημη Μαύρη Εκκλησία της!

bouk5   bouk6

    Στο πλαίσιο του προγράμματος, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Σόφιας, πρωτεύουσας της Βουλγαρίας. Η επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, της μεγαλύτερης και πιο φημισμένης ορθόδοξης μονής στη Βουλγαρία άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις…

bouk7

    Ανεκτίμητη αξία για όλους τους συμμετέχοντες είχε η επίσκεψη στο σχολείο «ΑΘΗΝΑ» του Βουκουρεστίου. Εκεί πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του σχολείου και της ιστορίας της Ελληνικής Ομογένειας στη Ρουμανία, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, ανταλλαγή εκπαιδευτικών απόψεων, αναμνηστικών … και φυσικά διευθύνσεων στα social media μεταξύ των μαθητών!

 bouk8 bouk9 

   Η αποτίμηση του εκπαιδευτικού προγράμματος μόνο θετικό αποτύπωμα θα μπορούσε να έχει! Αλληλεπίδραση και βιωματική μάθηση! Οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κ.κ. Αγκαθίδης Δημήτριος, Τσιρίκα Ευαγγελία, Τσιρανίδης Γεώργιος και Φωτιάδου Αγγελική αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις!

 

 

 

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα55
Χθές289
Τρεχ. εβδομάδα2472
Αυτόν το Μήνα11658
Όλα858447

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!