ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ - ΕΚ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ

ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΡΑΣΗ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΕΡΑΣΕΩΝΑ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

Ο μαθητές του τομέα γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου σχεδίασαν τα τελευταία χρόνια δράσεις που προωθούν την βιώσιμη ανάπτυξη. Η παραγωγή λαχανικών στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων τους και η επαναλαμβανόμενη διάθεση της παραγωγής στην σχολική κοινότητα και στο συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου από όμβρια ύδατα στον σχολικό κήπο, η εγκατάσταση και η συντήρηση αμπελώνα στην σχολική αυλή, η δημιουργία πάρκου τσέπης στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό του Ευόσμου είναι κάποιες από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία από τους μαθητές.

336638069 3578338215779824 6990307340339587525 n

Σε συνέχεια των σχεδίων δράσεων, η εγκατάσταση σύγχρονου οπωρώνα στο σχολείο αποτελεί πρόκληση για τους μαθητές. Η συνεργασία όλων των ειδικοτήτων του σχολείου είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση του έργου. Ωστόσο, σημαντικότερο όφελος θα είναι η αξιοποίηση του οπωρώνα από την τοπική κοινωνία και η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων των αστικών οπωρώνων.

Με την καθοδήγηση ειδικού τεχνίτη στην σχεδίαση και εγκατάσταση σύγχρονων οπωρώνων, οι μαθητές συνεργάστηκαν για την ορθή σχεδίαση και τοποθέτηση του εξοπλισμού στήριξης  και άρδευσης για την δημιουργία του μονόκλωνου γραμμικού συστήματος διαμόρφωσης δένδρων κερασιάς, το οποίο εφαρμόζεται επιτυχώς από πρωτοπόρους κερασοπαραγωγούς και είναι ιδιαίτερα φιλοπεριβαλλοντικό. Ακολούθησε η φύτευση με χρήση των κατάλληλων εργαλείων και σε συνεργασία με τους γεωπόνους εκπαιδευτικούς του σχολείου ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαμόρφωσης των δέντρων. Τέλος, σε συνεργασία με την υπηρεσία πρασίνου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, οι μαθητές προσάρμοσαν και εγκατέστησαν το κατάλληλο αρδευτικό σύστημα για την καλλιέργεια.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/0tW_4LM5cMs  

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του τομέα γεωπονίας δένουν τα μαρτάκια τους στις νεοφυτεμένες κερασιές

και τα αφιερώνουν στην μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών (1 Μαρτίου 2023)

 

mnae

«Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” μέσω του Ε. Π. “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ” με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!