Στο πλαίσιο του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε. (Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.) με τίτλο «Ευ Διαγωνίζεσθαι  και Καρπώνεσθαι», της υποδράσης «Τα παιδία παίζει» καθώς και του μαθήματος Ζ.Δ.Δ. (Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων) μαθητές του τμήματος Α1  του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου δημιούργησαν, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι.

Το συγκεκριμένο επιτραπέζιο τιτλοφορείται ως «ΕΠΑ.Λ. – 1» (επαλένα) και το σενάριο του σχετίζεται με θεματικές που αντλούνται από το περιεχόμενο μαθημάτων που διδάσκονται με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα (π.χ. Ιστορία, Γλώσσα, Βιολογία, Φυσική, μαθημάτων των ειδικοτήτων του σχολείου κα). Οι ίδιοι οι μαθητές/τριες – με τη συνδρομή των υπεύθυνων καθηγητριών - ετοίμασαν τα ταμπλό, τις κάρτες, τα πιόνια, τα εξαρτήματα, το εγχειρίδιο οδηγιών κλπ.

1

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε και εν συνέχεια αξιοποιήθηκε από μαθητές διαφόρων τμημάτων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου, οι οποίοι παρακολούθησαν την ημερίδα Διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023. Επιπλέον, μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου επισκέφτηκαν το 2ο ΕΠΑ.Λ Ευόσμου στη βιβλιοθήκη του οποίου διεξήχθησαν ανά μικτές ομάδες παιχνίδια με τα αντίστοιχα «ΕΠΑ.Λ. – 1» επιτραπέζια παιχνίδια τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023.

collage 4

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Μισαηλιδου Δέσποινα, κ. Ηλιού Ανδρομάχη και κ. Φωτιάδου Αγγελική επιδίωξαν την ενεργοποίηση της παιχνιδοκεντρικής μάθησης, την εξοικείωση με τα στάδια σχεδίασης του παιχνιδιού, την ενίσχυση της πρωτοβουλίας των μαθητών, την καλλιέργεια της ομαδοσυνεργατικής μάθησης, καθώς και την προβολή των προσπαθειών των μαθητών στην ευρύτερη κοινωνία μέσω του παιχνιδιού.

Αναντίρρητα οι στόχοι τους πραγματώθηκαν και το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες των ίδιων των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους!!! Δικαίως δέχτηκαν τα συγχαρητήρια όλων!!!

 

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd