collagesebe

Τη Δευτέρα 15/04/2024, οι μαθητές της Α' Λυκείου των ΕΠΑΛ Ευόσμου, ενημερώθηκαν για το εργασιακό τους μέλλον, σε θέματα απασχόλησης και διασύνδεσης εκπαίδευσης - επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του ΣΕΒΕ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων των  ΕΠΑΛ Ευόσμου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - ενημέρωση των μαθητών Α' Λυκείου, οι οποίοι έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει το φετινό πρόγραμμα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τις σύγχρονες ανάγκες στην αγορά εργασίας και για τις δεξιότητες που απαιτούνται και ζητούν οι επιχειρήσεις ως προς τα τεχνικά επαγγέλματα με τον πρόεδρο ΣΕΒΕ κ. Διαμαντίδη Συμεων και τον HR Director του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης κ. Μπίρη Νικόλαο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Δρ. Χρήστος Ρουμπίδης και ο  Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Τσίντζος.

Είναι πολύ σημαντικό για τους μαθητές, αφού αποκτήσουν στο Λύκειο την τεχνική κατάρτιση που απαιτείται και αφού αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να γνωρίζουν το τοπίο στην αγορά εργασίας καθώς  και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ώστε να αποφασίσουν με επιτυχία τον εργασιακό δρόμο που θα ακολουθήσουν.
 
 

Προσκαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων τηςΠροσκαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων τηςΔιεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και οι γονείς καικηδεμόνες τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο:«Επιλέγοντας εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διαδρομές».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τοΠρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.) τουΠαραρτήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στη Θεσσαλονίκη και τους Σύμβουλους Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε.Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

 

Στο παρακάτω επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε :

  1. το Πρακτικό επιλογής πρακτορείου για το Βελιγράδι
  2. τη Σύμβαση Πρακτορείου 
  3. καθώς και το Πρόγραμμα Εκδρομής στο Βελιγράδι.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το αρχείο.

 

 

pic2

Οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α5 του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου την σχολική χρονιά 2022-2023 στα πλαίσια του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών δραστηριοτήτων και του προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ μιλώντας με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους έμαθαν τους τόσο διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους διασκέδαζαν οι δικοί τους άνθρωποι τα δύσκολα εκείνα χρόνια και αποφάσισαν να προσπαθήσουν να φτιάξουν κάποια από αυτά με τον τρόπο που τα έφτιαχναν τότε ή χρησιμοποιώντας και τη βοήθεια της σύγχρονης επιστήμης. Έτσι, με τη βοήθεια των καθηγητριών Φωτιάδου Α., Ηλιού Α. και Μισαηλίδου Δ., έφτιαξαν μια κούκλα από ρολά χαρτιού, εφημερίδες, κλωστές πλεξίματος και χαρτί κανσόν. Την έβαψαν και την έντυσαν. Επίσης έφτιαξαν χάρτινες σβούρες. Χρησιμοποιώντας 3d εκτυπωτή  έφτιαξαν δυο διαφορετικού τύπου σβούρες και σφεντόνες. Συνέχισαν με χαρταετούς φτιαγμένους εξ ολοκλήρου από χαρτί αλλά και από ξύλο, χαρτί και σπάγκο. Τέλος από πηλό έφτιαξαν κουδουνίστρες. Ετοίμασαν βίντεο και δήλωσαν συμμετοχή στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό "Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα".

collage 11

Με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης, η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού τους απένειμε το:

«ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ»

στους συμμετέχοντες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!!

 

Το σχολείο μας είναι κέντρο ενισχυτικής διδασκαλίας (ΣΚΑΕ Ευόσμου) . 

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι Γραμμικό Σχέδιο , Ελεύθερο Σχέδιο και Μουσική.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα διδασκαλίας.

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd