210331 digital visit Edessa 2

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, πραγματοποίησαν Ψηφιακή Διδακτική Επίσκεψη στην Έδεσσα.

210331 digital visit Edessa 1

Ειδικότερα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους ξεναγήθηκαν και θαύμασαν το μεγαλείο της φύσης, το δέλτα του Εδεσσαίου ποταμού και τους Καταρράκτες της Έδεσσας που βρίσκονται στην άκρη του βράχου δίπλα στην παλιά πόλη το Βαρόσι και το υπαίθριο μουσείο νερού μέσα στο πάρκο με τα αιωνόβια πλατάνια.

Τέλεια εμπειρία!

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας της ΔΗΚΕΔΕ.

200331 digital visit Edessa 3

«Στην Έδεσσα, το νερό είναι πρωταρχικό στοιχείο ζωής και μέσα από την ψηφιακή εκδρομή, οι μαθητές καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι το καθαρό νερό για τα προϊόντα της κάθε περιοχής και πόσο η κατοίκηση μέσα στο χρόνο επηρεάζεται από αυτό. Η αλληλεπιδραστική ψηφιακή οικοξενάγηση οργανώνεται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν και να ευαισθητοποιήσουν τους συμμετέχοντες για να ακολουθήσουν μια εκδρομή που σίγουρα δεν έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής εκδρομής σε ένα τόπο, ωστόσο μπορεί να καλύψει ένα μικρό κενό, μέσα από την τεχνολογία.»

Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας της ΔΗΚΕΔΕ

 

 

 

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στο Αγρόκτημα Γεωπονίας του Α.Π.Θ.

200214_geop.jpg
Την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Γ΄ τάξης των ειδικοτήτων Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής και Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων & Ποτών επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Λαχανοκομίας και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας στο Αγρόκτημα της Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

200214_geop_3.jpg
Στο Εργαστήριο Λαχανοκομίας (http://lab.web.auth.gr/auth-labs/laboratory-of-vegetable-crops/) οι μαθητές παρακολούθησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με τις εφαρμογές των αρχών της βιολογικής γεωργίας σε λαχανοκομικές καλλιέργειες.

200214_geop_2.jpg
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Μελισσοκομίας (https://beelab.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/) όπου ενημερώθηκαν για την ιδιαιτερότητα του ελληνικού μελιού και τις προοπτικές της μελισσοκομίας στην χώρα μας

.200214_geop_4.jpg

 

 

 

Tην Πέμπτη 31/1/2020 οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν την AGROTICA, Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων.

200131_agro_7.jpg

Στον εκθεσιακό χώρο έγινε ξενάγηση των μαθητών μας στα περισσότερα περίπτερα της έκθεσης. Η επιλογή των περιπτέρων ενημέρωσης έγινε κατά Τομείς και Ειδικότητες με πρωτοβουλία των ίδιων των μαθητών και σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα της κάθε ομάδας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις νέες εξελίξεις σε Μηχανήματα, Εξοπλισμό και Εφόδια από όλο τον κόσμο καθώς και για τις νέες προοπτικές στους διάφορους κλάδους της γεωργίας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε διάλογος με τους υπεύθυνους καθηγητές με στόχο την επίλυση των αποριών των μαθητών που δημιουργήθηκαν από την επίσκεψη.

200131_agro_1.jpg

 

 

Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν τα τμήματα της Α΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου.

2019_galeriano4.jpg

Οι μαθητές είχαν τη χαρά να ταξιδέψουν, μέσω της ξενάγησης, στα μνημεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και συγκεκριμένα στην Αψίδα και τη Ροτόντα, που συναποτελούν το Γαλεριανό Συγκρότημα, καθώς και σε άλλα λαμπρά δημόσια ανακτορικά κτήρια. Επίσης, ξεναγήθηκαν στην έκθεση ψηφιδωτών.

2019_galeriano3.jpg

Στη συγκεκριμένη έκθεση τα ψηφιδωτά της Ραβέννας «μετακομίζουν» στη Θεσσαλονίκη και «συνομιλούν» με αυτά της Ροτόντας καθώς και άλλων μνημείων της πόλης, που είναι αντίστοιχης σπουδαιότητας και μεγαλοπρέπειας. Η Ραβέννα, είναι ένα μικρό…Βυζάντιο στην βορειοανατολική Ιταλία και ξεχωρίζει για τα εξαιρετικά πρωτοβυζαντινά ψηφιδωτά των μνημείων της, οκτώ από τα οποία έχουν ανακηρυχθεί ως Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

2019_galeriano1.jpg
Στη συνέχεια, οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το συγκρότημα αυτό που κτίστηκε την περίοδο της Ρωμαϊκής Τετραρχίας (297-307 μ.Χ.) για το Ρωμαίο αυτοκράτορα Γαλέριο και περιλαμβάνει: τα Ανάκτορα, το Οκτάγωνο, τον Ιππόδρομο, την Αψίδα του Γαλερίου, (πομπική στοά και αψίδα) και πιθανά και τη Ροτόντα.
Με τις διδακτικές επισκέψεις επιτυγχάνεται η βιωματική μάθηση και παράλληλα εμπλουτίζονται οι γνώσεις των μαθητών για την ιστορία της πόλης μας.

Γαλεριανό Συγκρότημα https://www.youtube.com/watch?v=zQfgzExwC1Y&vl=el

 

 

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 δύο τμήματα της Β΄ τάξης του Τομέα Μηχανολογίας επισκέφθηκαν την έκθεση «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος».

191203_orhum_1.jpg
Εκεί οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αστείρευτη πηγή πλούτου που κλείνει στα σπλάχνα της η μητέρα Γη, γνώρισαν τις άπειρες χρήσεις των ορυκτών στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου, διαπίστωσαν ότι τα ορυκτά αποτελούν πηγή έμπνευσης για καλλιτεχνικά δημιουργήματα και ότι συνεισφέρουν στην υγεία του ανθρώπου και στην ανάπτυξη φυτών και ζώων.

191203_orhum_2.jpg
Επίσης παρακολούθησαν βιντεοταινία στην οποία παρουσιάστηκε η εξέλιξη της αξιοποίησης των ορυκτών από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα.
Την επιμέλεια της διοργάνωσης της διδακτικής επίσκεψης είχε η κ. Μισαηλίδου Δέσποινα υποδιευθύντρια. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Μισαηλίδου Δέσποινα, Ηλιού Ανδρομάχη, Φωτιάδου Αγγελική.

 

 

 

Στις 22 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές του τμήματος Α4 επισκέφθηκαν τη δημοτική βιβλιοθήκη Ευόσμου στο πλαίσιο του e-twinning «Mathematics in the Mediterranean » στο οποίο συμμετέχουν, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κα Ηλιού Ανδρομάχη και κο Τζιότζιο Αθανάσιο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη 2η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης. Έμαθαν πως να αναζητούν ένα βιβλίο με βάση τον τίτλο του ή τον συγγραφέα του ή το θέμα του τόσο από τον χώρο της βιβλιοθήκης όσο και από το σπίτι τους!

dbibev_2.jpg

Στη συνέχεια βρήκαν τα βιβλία που τους ενδιέφεραν και αφού τα μελέτησαν κράτησαν σημειώσεις προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν στις εργασίες τους. Στο τέλος της επίσκεψης οι υπεύθυνοι δώρισαν σε όλους ένα βιβλίο.

dbibev_1.jpg

 

 

 

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 μαθητές από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κορδελιού επισκέφθηκαν το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου και συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος. Στα Εργαστήρια Τεχνολογίας Τροφίμων και Φυτικής Παραγωγής του Εργαστηριακού Κέντρου Ευόσμου μαθητές με ή χωρίς αναπηρία συναντήθηκαν, συνεργάστηκαν, αξιοποίησαν ο καθένας τις δυνατότητές του και δημιούργησαν.

191120_geop_2.jpg
Ειδικότερα, με τη βοήθεια των μαθητών του τομέα έσπειραν και φύτεψαν λαχανικά, ξεναγήθηκαν στο θερμοκήπιο και ενημερώθηκαν για την κομποστοποίηση. Επιπλέον, ζύμωσαν το δικό τους ψωμί, συμμετείχαν στην παρασκευή λουκουμάδων και γεύτηκαν τις δημιουργίες τους. Τέλος, ζωγράφισαν σε χαρτόνι για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους απέναντι στα παιδιά που τα υποδέχτηκαν και τα αποδέχτηκαν.

191120_geop_6.jpg
Οι εκπαιδευτικοί και των δύο σχολείων διαπίστωσαν ότι οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση επέτυχαν να επικοινωνήσουν, να μπουν στη θέση του άλλου, να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα και να αποκτήσουν δεξιότητες ενσυναίσθησης.

191120_geop_9.jpg

 

 

Την έκθεση "Σύγχρονες "όψεις" του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη" επισκέφθηκαν την Τρίτη 19/11/2019, στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης, οι μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου.

191119_ekergtx_3.jpg

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν σε θρησκευτικές εικόνες του 19ου και του 20ου αιώνα, καθώς και έργα τέχνης σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από τον Άγιο Δημήτριο. Στην έκθεση, ο λαϊκός και ο επώνυμος αγιογράφος του 19ου αιώνα συναντούν τον καινοτόμο Πολύκλειτο Ρέγκο, ο οποίος παραδίδει τη σκυτάλη της καλλιτεχνικής έκφρασης στον Γιάννη Κολέφα όπως αποτυπώνεται στο τεράστιο ψηφιδωτό της αίθουσας τελετών του ΑΠΘ (σε σκεπτικό του αείμνηστου Νικόλαου Μουτσόπουλου) για να εμπνευστούν και να αποτυπώσουν με τον δικό τους εικαστικό τρόπο την "όψη" του Αγίου Δημητρίου ο Δημήτρης Μυταράς, ο Αλέκος Φασιανός και άλλοι καταξιωμένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες.

191119_ekergtx_5.jpg191119_ekergtx_6.jpg

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα109
Χθές208
Τρεχ. εβδομάδα748
Αυτόν το Μήνα4850
Όλα611229

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd