3-imerida-erasmus-ka1-2017.jpg

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου Ημερίδα Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 εγκεκριμένου από το Ι.Κ.Υ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 η ημερίδα διάχυσης των πεπραγμένων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ 2017-1-EL01-KA101-035363. Το θέμα της ήταν: «Οι δίγλωσσοι μαθητές στο σύγχρονο Επαγγελματικό Λύκειο. Το παράδειγμα της ενσωμάτωσής τους μέσω της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό-Ευρωπαϊκό σχολείο και την κοινωνία». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο της νέας βιβλιοθήκης του σχολείου μας και παράλληλα χώρου εκδηλώσεων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η εκπρόσωπος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας του Δήμου κα Πολύμνια Βασιλειάδου, ο Πατέρας Αθηναγόρας από το Κέντρο προστασίας ανηλίκων Αγίου Νεκταρίου Μενεμένης «Φάρος του Κόσμου», ο Σύμβουλος παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας κος Τσότσος Γεώργιος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων κα Μερενίδου Αγγελική. Επίσης, παρευρέθηκαν διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων, γονείς και μαθητές.

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου

Ο σύνδεσμος της ιστοσελίδας του σχολείου σχετικά με τη δράση του προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Οι δίγλωσσοι μαθητές» είναι:
http://1epal-evosm.eu/index.php/draseis/evropaika-programmata/149-erasmus-2017

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το 1° ΕΠΑΛ Ευόσμου σας προσκαλεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στις 18:00 στην ημερίδα με θέμα: "Οι δίγλωσσοι μαθητές στο σύγχρονο Επαγγελματικό Λύκειο. Το παράδειγμα της ενσωμάτωσής τους μέσω της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό-Ευρωπαϊκό σχολείο και την κοινωνία".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της βιβλιοθήκης (1ος όροφος) του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου. Τέρμα οδού Σμύρνης.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που είναι εγκεκριμένο ατό τον Εθνικό Φορέα ΙΚ.Υ. με κωδικό 2017-1-L01-ΚΑ101-035363.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα τον ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ.

Afisa_Imeridas_Erasmus_Torino_email.png

 

Ανάρτηση στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου 

 

 

 

 

Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA2

1epal_evosm_ERASMUS_img00001.jpg

Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετέχει σε εγκεκριμένο από τον Εθνικό Φορέα Ι.ΚΥ. πρόγραμμα Erasmus+ με αριθμό σύμβασης 2018-1-ES01-KA229-050022_2 και τίτλο: «Carpe librum: The school library and the communication skills through the study of Literary and Cultural Relations between Greece and Spain.»

Στο πλαίσιο της σύμπραξης το σχολείο μας συνεργάζεται με το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου, και το Γενικό Λύκειο IES Parque Goya από την Σαραγόσα της Ισπανίας.

 

 

Με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας βραβεύθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning. Αυτή τη φορά οι 2 επιβλέποντες καθηγητές και οι 13 μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν έλαβαν ετικέτα ποιότητας για το έργο που υλοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου τη σχολική χρονιά 2017-2018 με τίτλο «Literature Suitcases» (Λογοτεχνικές Βαλίτσες). Σκοπό του συγκεκριμένου έργου αποτέλεσε η μελέτη λογοτεχνικών βιβλίων, η επίσκεψη σε μουσεία και βιβλιοθήκες, η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα λογοτεχνικά τους αναγνώσματα και τέλος η μελέτη λογοτεχνικών κειμένων που σχετίζονται με το προσφυγικό και τα παιδιά. Στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για τη μελέτη λογοτεχνικών βιβλίων και η εξοικείωση των μαθητών με το χώρο της βιβλιοθήκης και τη φιλαναγνωσία γενικότερα. Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης το σχολείο μας συνεργάστηκε με το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου, το Γενικό Λύκειο IES Parque Goya από την Σαραγόσα της Ισπανίας και το XI Liceum Ogolnoksztalcace από την Κρακοβία της Πολωνίας. Εκ μέρους της Ελλάδας συμμετείχαν 13 μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ και Β΄ τάξη του σχολείου μας. Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος ήταν η κα Φωτιάδου Αγγελική και ο κος Αρβανιτίδης Χρήστος.

1epal_evosm_Img00002.jpg

1epal_evosm_Img00001.jpg

Ανάρτηση στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 

 

 

 

«Χαρταετοί πάνω από την πόλη», Καλέντ Χοσεϊνί
«Η πέτρα της υπομονής», Ατίκ Ραχίμι

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning «Λογοτεχνικές Βαλίτσες», και συγκεκριμένα της ενότητας «πρόσφυγες και μετανάστες», οι μαθητές εργάστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα με άξονα δύο βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας από το Αφγανιστάν. Πρόκειται για το έργο «Χαρταετοί πάνω απ’ την Πόλη» του Καλέντ Χοσεϊνί και για το έργο «Η πέτρα της υπομονής» του Ατίκ Ραχίμι.

Πατήστε εδω για να διαβάσετε όλο το άρθρο

 

 

 

Εισαγωγή στην εκπαίδευση των γλωσσικών μειονοτήτων.

Oι γλώσσες των μεταναστών συνήθως είναι υποβαθμισμένες στα σχολικά συστήματα πολλών χωρών και το θέμα της διδασκαλίας τους συχνά προκαλεί έντονες αντιπαραθέσεις σε εκπαιδευτικούς και πολιτικούς κύκλους. Παράλληλα, οι γλώσσες των μεταναστών συχνά συνδέονται με χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό κύρος ενώ συχνά θεωρούνται υπαίτιες για την κακή σχολική επίδοση παιδιών από μειονοτικές ομάδες.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το άρθρο

 

 

 

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ 2017 του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στο πλαίσιο του προγράμματος: «Οι δίγλωσσοι μαθητές στο σύγχρονο Επαγγελματικό Λύκειο» προχώρησε στη δημιουργία Φύλλων Εργασίας, και παράλληλα Σχεδίου μαθήματος, με τα οποία εργάστηκαν οι μαθητές του σχολείου μας. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τα μαθήματα: Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός της Α΄ Λυκείου και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Β΄ Λυκείου και αφορούσαν  τη δημιουργία βιογραφικού σημειώματος και την προετοιμασία για την επαγγελματική συνέντευξη.

 

 

1o_Epal_Evosmoy-logotexnikes_Balitses_E_Twinning_2017-2018-2.png

Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετέχει με 13 μαθητές σε εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης,  e Twinning, για το σχολικό έτος 2017-2018 με θέμα: «Literature suitcases», «Λογοτεχνικές βαλίτσες». Σε συνεργασία με το 2ο Λύκειο Ευόσμου, το IES Parque Goya της Ισπανίας και το xi Liceum Ogolnoksztalcace W Krakowie της Πολωνίας επιδιώκεται η διερεύνηση της λειτουργίας, της οργάνωσης, των σκοπών μιας σχολικής βιβλιοθήκης και η φιλαναγνωσία.

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!