Ομάδα 23 μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετείχε σε εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια, από 16 έως 19 Μαρτίου, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Περι-βαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Μοναστικές Πολιτείες - Μικρές Οικοτουριστικές Μονάδες». Την παιδαγωγική ομάδα συγκρότησαν οι καθηγητές του Μηχανολογικού Τομέα Τσιρίκα Ευαγγελία, Αγκαθίδης Δημήτριος και Νεοφωτίστου Βασιλική.
Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης είχε ως εξής:
Πρώτη στάση, πριν φτάσουμε στα Ιωάννινα, η Μονή της Παναγίας Σουμελά κοντά στο χωριό Καστανιά της Βέροιας, με την ιστορική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που χτίστηκε από πρόσφυγες του Πόντου το 1951.

2019_ioan_1epal_evosms08.jpg

Στα Ιωάννινα επισκεφτήκαμε το κάστρο της πόλης, τις ακροπόλεις Ιτς Καλέ και Ασλάν Πασά, το Φετιχιέ Τζαμί και τον τάφο του Αλή Πασά. Στη συνέχεια περάσαμε με πλοιάριο στο νησάκι της κυρά-Φροσύνης με τον παραδοσιακό του οικισμό, τη μονή του Αγίου Ιωάννου των Φιλανθρωπινών και το σπίτι του Αλή Πάσα που έχει μετατραπεί σε μουσείο.


Πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκδρομή στα Ζαγοροχώρια και την Κόνιτσα. Αρχικά επισκεφθήκαμε το χωριό Μονοδένδρι, όπου περιηγηθήκαμε στον πετρόκτιστο οικισμό και περπατήσαμε το λιθόστρωτο μονοπάτι ως τη βυζαντινή Μονή της Αγίας Παρασκευής. Συνεχίσαμε για το περίφημο φαράγγι του Βίκου και την κοιλάδα του ποταμού Βοϊδομάτη. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Κόνιτσα με το τοξωτό γεφύρι της και τέλος το Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι.

 2019_ioan_1epal_evosms13.jpg

Την τελευταία μέρα επισκεφθήκαμε το σπήλαιο του Περάματος. Παρακολουθήσαμε αρχικά το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο κόσμος των σπηλαίων» και έπειτα μεταφερθήκαμε στο σπήλαιο με το τρενάκι. Περπατήσαμε τη διαδρομή των 1.100 μ. θαυμάζοντας με τη βοήθεια ξεναγού-γεωλόγου τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς.

 2019_ioan_1epal_evosms12.jpg

Τελευταία στάση της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης ήταν το Μέτσοβο, ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Ελλάδας και τόπος καταγωγής πολλών εθνικών μας ευεργετών, όπως ο Αβέρωφ, ο Τοσίτσας, ο Στουρνάρας κ.ά.
Η άφιξη στο σχολείο σήμανε το τέλος μιας επιτυχημένης εκπαιδευτικής επίσκεψης, που άφησε σε όλους μας πολλές γνώσεις, όμορφες εικόνες από τα μοναδικά φυσικά τοπία και πολλές μα πολλές ωραίες στιγμές.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη δράση

 

 

Ομάδα 31 μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετείχε σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κέρκυρα από 1 έως 4 Μαρτίου, στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Εργαστηριακού Κέντρου Eυόσμου που το υποστηρίζει. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός πόλεων. Πλατείες και πεζόδρομοι – Ανάσα στον αστικό ιστό». Οι μαθητές περιηγήθηκαν στην πόλη της Κέρκυρας με τα γραφικά βενετσιάνικα καντούνια, παρατήρησαν τα όμορφα κτίρια, προσκύνησαν το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού, θαύμασαν το παλιό κάστρο της πόλης και τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων τη Σπιανάδα με το Λιστόν.

kerkyra2018_1epal_evosm_3.png

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα56
Χθές73
Τρεχ. εβδομάδα262
Αυτόν το Μήνα2174
Όλα451919

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd