pic2 3ier

Την Τρίτη 30-1-2024 ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας τίμησε τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Για το σχολείο μας η γιορτή των Προστατών της Παιδείας έχει επιπλέον βαρύτητα, καθώς  αυτό ανήκει στην Ενορία της Εκκλησίας των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου. Τιμήσαμε λοιπόν και φέτος τους «τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου Θεότητος» με τη παρουσία της σημαίας μας στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστατούσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. Σημαιοφόρος ήταν η  Ρούσση   Μιλένα και παραστάτες οι Φωτιάδου Ιωάννα, Μαδεμλής Ανέστης, Πανταζοπούλου Κωνσταντίνα και Παρασκευοπούλου Ευαγγελία.                                  

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Χρόνια πολλά σε διδάσκοντες και διδασκόμενους με υγεία, φώτιση και δύναμη!

 

Την Παρασκευή στις 24 Μαρτίου 2023 στο σχολείο μας (1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου) έλαβε χώρα εορτασμός για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο χώρο του αμφιθεάτρου εντός του σχολείου όπου μαθητές της Τρίτης Λυκείου διάβασαν κείμενο για την απελευθέρωση της Ελλάδας καθώς και για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τα κείμενα και την προβολή του οπτικοακουστικού υλικού επιμελήθηκε η κα. Κραλίδου Δήμητρα. Στο συντονισμό της ανάγνωσης των κειμένων από τη μαθητική ομάδα με το οπτικοακουστικό υλικό συνέδραμαν οι εκπαιδευτικοί Αντωνίου Αλέξανδρος και Καρύδας Μάλαμας. Ακολούθως, την 25η Μαρτίου ομάδα μαθητών από όλες τις τάξεις του 1ου ΕΠΑΛ έλαβε μέρος στην επίσημη παρέλαση.  

collage giorti

 

 

 

 

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών για τη γιορτή των Προστατών της Παιδείας.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί και οι τρεις τάξεις του σχολείου εκκλησιάστηκαν και ακολούθησε τέλεση Αρτοκλασίας για την πνευματική ενδυνάμωση όλων στον αγώνα τους. Η Αρτοκλασία έγινε με πρωτοβουλία και προσφορά του Συλλόγου καθηγητών.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ημέρα γιορτής των Τριών Ιεραρχών, αντιπροσωπεία των μαθητών με τη σημαία εκπροσώπησαν το σχολείο στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία που ακολούθησε.

collage ierarxes

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου ανέβηκε το θεατρικό έργο με τίτλο «Διαφορετικά Χριστούγεννα».  Το σενάριο έγραψε η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Κωνσταντίνα Καραβάρη. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο μαθητής της Γ ΄Λυκείου Αποστόλης Κανάρης. Τη λήψη φωτογραφιών ανέλαβε η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Ασπασία Μπογιατζή καθώς και ο εκπαιδευτικός Κος Αντωνίου Αλέξανδρος. Στο συντονισμό της όλης προσπάθειας συνέβαλλαν η θεατρολόγος Βίκυ Γρηγοριάδου και ο Φιλόλογος Μάλαμας Καρύδας. Εν ολίγοις, πρόκειται για μία παράσταση όπου μαθητές απόφοιτοι Επαγγελματικού Λυκείου συναντιούνται μία δεκαετία ύστερα από την αποφοίτησή τους έχοντας να διαχειριστούν μία δύσκολη κατάσταση υγείας ενός μέλους της παρέας τους. Το κείμενο, μεταξύ άλλων, έχοντας κοινωνικό προσανατολισμό θίγει το πολύ ευαίσθητο θέμα της εξάρτησης των νέων από εθιστικές ουσίες, επιχειρώντας να καταδείξει τη δύναμη και τη θέληση μιας παρέας κόντρα στα αρνητικά δεδομένα της σκληρής πραγματικότητας· καταλήγοντας δε σε μία θετική έκβαση και περνώντας ένα μήνυμα αντίστασης και αισιοδοξίας στα σημεία των καιρών.

 collage theatre

 

 Τα μέλη της θεατρικής ομάδας είναι:

 1. Αιγίδης Αναστάσιος Γ1 – ΓΜΜ.
 2. Δημητριάδης Ευθύμης Γ2 – ΓΦ.
 3. Καραβάρη Κωνσταντίνα Γ3 – ΓΤΡ.
 4. Καλοτούδη Παναγιώτα Γ3 – ΓΤΡ.
 5. Καριπίδου Μαρία Γ3 – ΓΓΡ.
 6. Καλλινίδης Δημήτριος Γ3 – ΓΜΜ.
 7. Κουκουλής Χρήστος Γ3 – ΓΜΘ.
 8. Κανάρης Απόστολος Γ3 – ΓΜΜ.
 9. Μανοπούλου Χρύσα Γ4 – ΓΦ.
 10. Μουστακαλή Ραφαηλία Γ4 – ΓΦ.
 11. Μπογιατζή Ασπασία Γ5 – ΓΤΡ.    

 

 

oxi

Την  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε σχολική εορτή για την επέτειο του "ΟΧΙ", στα πλαίσια της οποίας αφου παρουσιάστηκαν ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες του σχολείου, παραδόθηκε η  σημαία του σχολείου απο τον διευθυντή  στον σημαιφόρο. 

Στη συνέχεια έγινε η απονομή των βραβείων και αριστείων στους μαθητές του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2021-22. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία.

 collage

 

 

 

Picture1

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 γιορτάστηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου η επέτειος της Επανάστασης του 1821, και της απελευθέρωσης των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό. Η επέτειος του 1821 συνδυάζεται με τη θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μια γιορτή πολύ μεγάλης σημασίας για τον Χριστιανισμό. Ως προς το θρησκευτικό του πράγματος ο Ευαγγελισμός που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου αναφέρεται στην είδηση που μεταφέρει ο αρχάγγελος Γαβριήλ στη Μαρία ότι θα γεννήσει τον Ιησού. Ομιλήτρια της γιορτής ήταν η Καθηγήτρια κα Σιδηροπούλου Θεοδώρα και διοργανωτές οι εκπαιδευτικοί Κ. Χριστοδουλοπούλου, Κ. Γραμμενίδου και Χ. Τζώτζης. Τις αφηγήσεις με το Ιστορικό της Ελληνικής Επανάστασης παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου μας.

 Picture2  Picture3

Picture4

 

 

 

Στις 17 Νοέμβρη 2021 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η καθιερωμένη γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές παρουσίασαν στους συμμαθητές τους μια εκδήλωση: συνδυάζοντας την αφήγηση με τη μουσική και το τραγούδι. Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της γιορτής έπαιξε και η ομάδα μουσικής των μαθητών, που προκάλεσε συγκίνηση στη σχολική κοινότητα.

Την επιμέλεια είχαν οι καθηγητές του σχολείου μας κος Ν. Φωτιάδης και κα Σ. Γάππα.

1637176278133

 

1637176278129

 

1637176278113

1637176278141

1637176278124

1637176278120

1637176278107

 

 

 

 oxi

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, στο σχολείο μας, γιορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ του 1940. Παράλληλα, γιορτάστηκε η Επέτειος της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, στις 26 Οκτωβρίου του 1912, που συμπορεύεται με τη γιορτή του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Δημητρίου.

Καταρχήν, η Διευθύντρια του σχολείου μας κα Γιουβανούδη Αλεξάνδρα παρέδωσε την ελληνική σημαία στη σημαιοφόρο του σχολείου μας Μανοπούλου Παρασκευή και ανακοίνωσε τους παραστάτες. Κατόπιν απονεμήθηκαν τα Αριστεία στους μαθητές της περσινής σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε τραγούδια και αναφορές στο Έπος του 1940. Στο τέλος, σύσσωμη η σχολική κοινότητα έψαλλε τον Εθνικό μας ύμνο.  Υπεύθυνος της γιορτής ήταν ο κος Φωτιάδης Νικόλαος καθηγητής του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου.

 pic1

pic2

pic3

pic4

 

pic5

 pic6

pic7

pic8

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!