ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΩΡΓΟ!

Βράβευση αριστούχου μαθητή μας για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις 2017
Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου του 2017, σε μια λαμπρή τελετή στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της  Θεσσαλονίκης, βραβεύτηκε από την τράπεζα Eurobank ο μαθητής του σχολείου μας Γεώργιος Σταύρου για την άριστη επίδοσή του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2017.  Ο μαθητής μας, που φοιτούσε στην ειδικότητα «Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» του Μηχανολογικού Τομέα, συγκέντρωσε 18.760 μόρια και πέρασε πρώτος στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών  του Τ.Ε.Ι Σερρών. Για αυτή του την επίδοση βραβεύτηκε από την τράπεζα με τιμητικό τίτλο και χρηματικό ποσό.

sc1.jpg

sc2.jpg

sc3.jpg

Με την ευκαιρία της βράβευσης του Γιώργου, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των καθηγητών, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, που με την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας μας έδωσαν τόση χαρά ¨Καλή σταδιοδρομία με πολλές επαγγελματικές επιτυχίες¨

Μπράβο Γιώργο, Μπράβο παιδιά.

 

Ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου διοργάνωσε τη «Γιορτή των Γραμμάτων και των Τεχνών» προς τιμή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου. Στην τελετή έλαβαν χώρα απονομές βραβείων στους αριστούχους μαθητές των σχολείων, της Β΄ τάξης 2016-2017 του Δήμου μας, όπως επίσης και βραβεύσεις σχολείων που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς του σχολικού έτους 2016-2017. Από το σχολείο μας βραβεύθηκε η Αριστούχος μαθήτρια Δανάη Πάλλα. Επίσης, απονεμήθηκαν βραβεία, στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στο αξιολογημένο με την «Εθνική Ετικέτα Ποιότητας» πρόγραμμα eTwinning “Carpe Librum” (Άδραξε το βιβλίο).

pic_30_1_2018.jpg

 

vraveio2.jpg

Οι μαθήτριες Εμμόγλου Μαρία και Κελάδη Κατερίνα και οι καθηγητές κα Αγγελική Φωτιάδου και κος Χρήστος Αρβανιτίδης παραλαμβάνουν τα βραβεία τους.

 vraveio3.jpg

Η βράβευση της μαθήτριας Δανάης Πάλλα

 

 

 

Το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Παιδείας 2018

Ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου πραγματοποιεί κατά τον μήνα Μάιο το 23ο Φεστιβάλ Παιδείας 2018, με συμμετοχή 1050 μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου μας.

dimos3.jpg

Μαθήτριες και μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ανάγνωσης

Η θεματολογία του Φεστιβάλ έχει αντληθεί από απόσπασμα κειμένου ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές του Γιάννη Ρίτσου και έχει ως εξής: «Υπάρχει πολύς ήλιος μέσα στον καθένα μας και πρέπει να τον ξυπνήσουμε για να λάμψει και να ζεσταθεί ο κόσμος». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ με τη συμμετοχή τριών μαθητριών στην ενότητα της εκφραστικής ανάγνωσης: της Νικολαϊδου Λαμπρινής, της Ιωαννίδου Παναγιώτας και της Πάλλα Δανάης. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν 250 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας. Μία εξ αυτών, η Νικολαϊδου Λαμπρινή της Γ' τάξης, του σχολείου μας προκρίθηκε στον τελικό όπου και βραβεύθηκε καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

dimos2.jpg
Η μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου Νικολαϊδου Λαμπρινή, ενώ διαγωνίζεται στον τελικό παρουσία της κριτικής επιτροπής

Τόσο η ιδέα της συμμετοχής μας, όσο και της ανάγνωσης των συγκεκριμένων λογοτεχνικών κειμένων αποτελεί επιγέννημα των δύο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά το τρέχον σχολικό έτος. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα προγράμματα: Erasmus+ 2017-1EL01-KA101-035363 με θέμα: "The bilingual students in modern vocational high school" «Οι δίγλωσσοι μαθητές στο σύγχρονο Επαγγελματικό Λύκειο. Το παράδειγμα της ενσωμάτωσής τους μέσω της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό-Ευρωπαϊκό σχολείο και την κοινωνία». Μια δράση η οποία έχει την έγκριση του εθνικού Φορέα Ι.Κ.Υ. και κινείται παράλληλα με το Etwinning, “Literature Suitcases”, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με κύριο στόχο τη φιλαναγνωσία.
Τη δράση υποστήριξαν οι φιλόλογοι καθηγητές του σχολείου μας: κα Φωτιάδου Αγγελική, κος Αρβανιτίδης Χρήστος και κα Μαυρομιχάλη Μαρία.

Οι μαθήτριες ανέγνωσαν αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων με αντιπολεμικό χαρακτήρα, μέσα από τα οποία ανέδειξαν τη σημασία της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής: 1) «Χαρταετοί πάνω από την πόλη», του Κάλεντ Χοσεϊνι, 2) «Η πέτρα της υπομονής», του Ατίκ Ραχίμι και 3) «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου.

dimos1.jpg

Οι συμμετέχοντες μαθητές έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα πως όλα μπορούν να αλλάξουν στον κόσμο αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη.

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα32
Χθές141
Τρεχ. εβδομάδα667
Αυτόν το Μήνα1824
Όλα438355

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd