Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν τα τμήματα της Α΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου.

2019_galeriano4.jpg

Οι μαθητές είχαν τη χαρά να ταξιδέψουν, μέσω της ξενάγησης, στα μνημεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και συγκεκριμένα στην Αψίδα και τη Ροτόντα, που συναποτελούν το Γαλεριανό Συγκρότημα, καθώς και σε άλλα λαμπρά δημόσια ανακτορικά κτήρια. Επίσης, ξεναγήθηκαν στην έκθεση ψηφιδωτών.

2019_galeriano3.jpg

Στη συγκεκριμένη έκθεση τα ψηφιδωτά της Ραβέννας «μετακομίζουν» στη Θεσσαλονίκη και «συνομιλούν» με αυτά της Ροτόντας καθώς και άλλων μνημείων της πόλης, που είναι αντίστοιχης σπουδαιότητας και μεγαλοπρέπειας. Η Ραβέννα, είναι ένα μικρό…Βυζάντιο στην βορειοανατολική Ιταλία και ξεχωρίζει για τα εξαιρετικά πρωτοβυζαντινά ψηφιδωτά των μνημείων της, οκτώ από τα οποία έχουν ανακηρυχθεί ως Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

2019_galeriano1.jpg
Στη συνέχεια, οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το συγκρότημα αυτό που κτίστηκε την περίοδο της Ρωμαϊκής Τετραρχίας (297-307 μ.Χ.) για το Ρωμαίο αυτοκράτορα Γαλέριο και περιλαμβάνει: τα Ανάκτορα, το Οκτάγωνο, τον Ιππόδρομο, την Αψίδα του Γαλερίου, (πομπική στοά και αψίδα) και πιθανά και τη Ροτόντα.
Με τις διδακτικές επισκέψεις επιτυγχάνεται η βιωματική μάθηση και παράλληλα εμπλουτίζονται οι γνώσεις των μαθητών για την ιστορία της πόλης μας.

Γαλεριανό Συγκρότημα https://www.youtube.com/watch?v=zQfgzExwC1Y&vl=el

2019_galeriano2.jpg2019_galeriano8.jpg2019_galeriano7.jpg2019_galeriano6.jpg2019_galeriano5.jpg

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!