Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Μηχανολογίας συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο της πόλης στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο» που οργανώνεται από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υ.Π.Ε.Θ. με αντικείμενο την επίσκεψη μαθητών σε καινοτομικές επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας. Οι μαθητές επισκέφτηκαν την βραβευμένη παραγωγική startup επιχείρηση Elektronio που σχεδιάζει και κατασκευάζει χειροποίητα, εξατομικευμένα οχήματα προσωπικής μετακίνησης βασισμένα στο ηλεκτρικό ποδήλατο με μια επαναστατική τρίτροχη γεωμετρία.

ekp12019_1epal_evosm01.jpg

Το εργαστήριο του Elektronio

 

ekp12019_1epal_evosm04.jpg
Οι μαθητές ξεναγούνται στο Elektronio

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν την εταιρεία software, Stonewave η οποία προσφέρει στρατηγικές εφαρμογές πληροφορικής και Media Platforms.

Οι μαθητές ξεναγούνται στο Stonewave

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
- την ξενάγηση των μαθητών στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων
- σύντομη παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στις βασικές έννοιες της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας
- καλωσόρισμα από τους εκπροσώπους των εταιρειών και παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής , της καθημερινής λειτουργίας και πρακτικών θεμάτων
- υποβολή ερωτημάτων από τους μαθητές και ανταλλαγή απόψεων και τέλος
΄- Υλοποίηση βιωματικού εργαστηρίου με θεματολογία ΣΤΕΑΜ (Sience, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) και περιεχόμενο ανάλογο με το αντικείμενο των επιχειρήσεων τις οποίες επισκέφτηκαν οι μαθητές.
ekp12019_1epal_evosm02.jpg
Οι μαθητές υλοποιούν το βιωματικό εργαστήριο

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με πρωτεργάτες της καινοτομίας και λαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπειρική γνώση της καινοτομίας και του επιχειρείν είχαν την δυνατότητα της ανταλλαγής ιδεών και την οικοδόμηση μιας κοινής κουλτούρας δημιουργίας. Ταυτόχρονα προωθούνται σύγχονες μορφές απασχόλησης και ανάπτυξης νεανικής επιχειρηματικότητας.

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα1
Χθές311
Τρεχ. εβδομάδα1065
Αυτόν το Μήνα8169
Όλα880401

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!