Την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου η ημερίδα προβολής και διάχυσης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος e-twinning  με τίτλο

               “Maths and famous mathematicians magazine”

 Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από τέσσερις χώρες. Συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Τουρκία. Το σχολείο μας συμμετείχε με 11 μαθητές και μαθήτριες της Α΄και Β΄τάξης.

Η ιδέα αφορούσε στη συνεργασία των μαθητών/τριών όλων των συμμετεχόντων σχολείων και στην έκδοση ενός μηνιαίου περιοδικού με δικά τους κόμικς, σχέδια, κείμενα, διαλόγους και κουίζ σχετικά με την εξέλιξη των μαθηματικών στο πέρασμα των αιώνων και τους ανθρώπους που τα ανέδειξαν σε μια διαχρονική και οικουμενική γλώσσα επικοινωνίας!

collage 8

Όλες οι δραστηριότητες ήταν σχεδιασμένες ώστε να προάγουν τη μάθηση, τη φιλομάθεια, την αναζήτηση της γνώσης. Μέσα από τη διαδικασία αυτή οι μαθητές απέκτησαν ψηφιακές δεξιότητες και καλλιέργησαν την αυτοπεποίθησή τους. Ακόμη και ο μαγικός κόσμος των μαθηματικών έπαψε να είναι τόσο δυσνόητος κι έγινε λίγο πιο … μαγικός!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Ηλιού Ανδρομάχη και κ. Φωτιάδου Αγγελική ενθάρρυναν κατά τη διάρκεια του προγράμματος τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες και απόλαυσαν τη διαδρομή μαζί τους.

 Οι μαθητές/τριες δημιούργησαν ήδη τρία ηλεκτρονικά περιοδικά τα οποία μπορείτε να τα δείτε στα παρακάτω link και το τέταρτο είναι υπό έκδοση.

 FIRST PERIOD OF MATH HISTORY 

https://online.fliphtml5.com/pyubk/cktt/

THE "GREEK PERIOD" OF MATH HISTORY

https://online.fliphtml5.com/pyubk/rlvu/

EARLY MODERN PERIOD (1400 AD- 1800 AD)

https://online.fliphtml5.com/pyubk/ubpr/

 

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα58
Χθές289
Τρεχ. εβδομάδα2475
Αυτόν το Μήνα11661
Όλα858450

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!