Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, στο πλαίσιο του Erasmus + KA2 με κωδικό 2018 – 1 – ES01 – CA229 – 050022_2, επεξεργάστηκαν και επιμελήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης μετακίνησης και παραμονής τους στη Σαραγόσα της Ισπανίας, ένα book trailer, βασιζόμενο στο βιβλίου του Άγγελου Τερζάκη «Ταξίδι με τον Έσπερο».
erasmus2018-erg_esp_1epal_evosm02.png
Ο Άγγελος Τερζάκης, γεννήθηκε το 1907 στο Ναύπλιο και πέθανε το 1979 στην Αθήνα. Σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Εγκατέλειψε τη δικηγορία για να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία. Πήρε μέρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940-41). Αρθρογραφούσε για χρόνια στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Υπήρξε θεατρικός συγγραφέας και διευθυντής του περιοδικού «ΕΠΟΧΕΣ» (1963-1967). Τιμήθηκε με το αριστείο γραμμάτων της ακαδημίας Αθηνών (1969). Έγινε ακαδημαϊκός το 1974. Η λογοτεχνική του πορεία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920. Πολλά μυθιστορήματά του είναι αστικά και απεικονίζουν την ελληνική κοινωνία του μεσοπολέμου. Το έργου του «Ταξίδι με τον Έσπερο» γράφτηκε το 1946.
Το «Ταξίδι με τον Έσπερο» ανήκει στα μυθιστορήματα της εφηβικής ηλικίας. Τα πρόσωπα της ιστορίας είναι κυρίως έφηβοι. Ο βασικός ήρωας Γλαύκος Πετροχωρίτης, ορφανός από γονείς, έρχεται με τη θεία του στο παλιό αγρόκτημά τους έξω από το Ναύπλιο για να ξεκουραστεί. Η υγεία του είναι λίγο κλονισμένη και υποφέρει από αϋπνίες. Κατά την εκεί παραμονή του θα γνωρίσει τη Δανάη η οποία ζει με τα αδέρφια και το συνταγματάρχη πατέρα της σε μια απομονωμένη έπαυλη στις πικροδάφνες. Θα αποτελέσει τον πρώτου το έρωτα και την πρώτη του απογοήτευση.
erasmus2018-erg_esp_1epal_evosm03.png
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ έχοντας ήδη διαβάσει και επεξεργαστεί του ήρωες και την πλοκή του έργου ανταποκρίθηκαν στη συνεργασία τους με τους εταίρους συμμαθητές τους από την Ισπανία και το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου και κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα book trailer του προαναφερθέντος έργου του Άγγελου Τερζάκη. Η εμπειρία υπήρξε για αυτούς πρωτόγνωρη και το αποτέλεσμα αξιοσημείωτο.

erasmus2018-erg_esp_1epal_evosm01.png

 

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd