ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ

ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ

 PIC1

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, οι μαθητές της Β΄ τάξης του δεύτερου τμήματος του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο ΘΕΠΑΝ – Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Κορδελιού-Ευόσμου.

Ειδικότερα, οι μαθητές συναντήθηκαν με την αντιδήμαρχο Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, κα Όλγα Αθανασιάδου Νέδου, ενημερώθηκαν και συνομίλησαν για θέματα σχετικά με την ανάπτυξη και συντήρηση πρασίνου του Δήμου.

Με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Βιώσιμη πόλη», στο εθνικό δίκτυο με τίτλο «Διατροφή, Περιβάλλον & Υγεία», στην υλοποίηση Σχεδίου Δράσης ΜΝΑΕ (Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ)  και γενικότερα την φιλοπεριβαλλοντική στάση του σχολείου μας, ο τομέας γεωπονίας παρουσίασε την πρόταση για δημιουργία ενός πάρκου τσέπης που θα λειτουργεί ως ελεύθερο σημείο συνάντησης για τη γειτονιά ή τους περαστικούς.

PIC2

Επιπλέον, έπειτα από πρόταση της αντιδημάρχου, εμφυσήθηκε  στους μαθητές η ιδέα της Υιοθεσίας Χώρου Πρασίνου. Πρόκειται για μια εναλλακτική δυνατότητα εθελοντικής προσφοράς που θα μπορούσε να λύσει κάποια από τα προβλήματα του αστικού περιβάλλοντος. Το επιτυχημένο παγκοσμίως πρόγραμμα της υιοθεσίας,  προτίθεται να υιοθετήσει  ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου.

Το ραντεβού με την Αντιδήμαρχο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου ανανεώθηκε και αναμένεται η σύναψη του συμφωνητικού υιοθεσίας…

PIC3

 

 

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!