Είναι γεγονός ότι οι μαθητές/τριες μέσω της συμμετοχής σε μαθητικούς διαγωνισμούς αποκομίζουν πολλά. Μαθαίνουν να υπακούν σε κανόνες, να αναγνωρίζουν την αξία της συνεργασίας και τον σεβασμό στον/στην αντίπαλο. Μέσα από τη συναναστροφή τους με συνομηλίκους/κες τους και με την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων κοινωνικοποιούνται και αναπτύσσουν την ευγενή άμιλλα και την αλληλεγγύη. Μαθαίνουν να εκτιμούν την προσπάθεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος, και να ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους τονώνοντας την αυτοπεποίθηση και τις ικανότητές τους. Τέλος, η συμμετοχή τους σε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο - κοντά στα ενδιαφέροντά τους - τους βοηθάει να δουν το σχολείο με μια διαφορετική οπτική και να αφομοιώσουν, να κατανοήσουν και να συνδέσουν τις γνώσεις που τους προσφέρει το σχολείο με την καθημερινότητα και τη ζωή.

collage 2

Στο πλαίσιο αυτό και για να ενθαρρύνουμε τους μαθητές/τριές μας να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» την Πέμπτη 1/12/2022 οι εκπαιδευτικοί κα Ηλιού Ανδρομάχη, κα Μισαηλίδου Δέσποινα, κα Φωτιάδου Αγγελική και κα Καραβέλα Ιουλιάνα διοργάνωσαν σχετική ημερίδα όπου σε ομάδα μαθητών/τριών η κα Τσαντηρίδου Σοφία, καθηγήτρια γεωπονίας του σχολείου μας, έδωσε πολύτιμες πληροφορίες στους μαθητές/τριες και τους ενέπνευσε ώστε να  δημιουργήσουν τα έργα τους όσο το δυνατόν πιο άρτια.    Επίσης προβλήθηκε η διαδικτυακή ομιλία της κα Θεοδώρας Πετανίδου, καθηγήτριας Οικολογίας & Οικογεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου παρουσίασε τον σημαντικό ρόλο των επικονιαστών και τη σχέση εξάρτησης της ζωής ολόκληρου του πλανήτη μας αλλά και τις απειλές κατά της ζωής τους.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν την ημερίδα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αρκετοί από αυτούς εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στον προαναφερθέντα διαγωνισμό!

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!