Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 το τμήμα Α7 με συνοδούς τις καθηγήτριες Μαλαματή  Παπαγεωργίου, Χρύσα Μιχαλούδη και Αναστασία Τσιτουρίδου  πραγματοποίησαν Διδακτική Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της συνεργασίας του σχολείου με τοπικούς φορείς και με αφορμή το μάθημα των Αγγλικών και συγκεκριμένα της ενότητας «First Aids Health Life-Style».

Η κ. Τριανταφυλλίδου Ευγενία υποδέχθηκε τους μαθητές στο περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Ν. Κουντουριώτη. Τους οδήγησαν στο χώρο παρουσιάσεων και τους ενημέρωσαν αρχικά για την ιστορία του Οργανισμού, τους τομείς δράσης του και το έργο του, το οποίο  είναι σύνθετο και βασίζεται στην άμεση ανταπόκριση και την εθελοντική προσφορά και δράση των πολιτών. Έχει βασικό στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, ηλικιωμένους, πρόσφυγες, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και γενικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ακολούθησε παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τάσης λιποθυμίας,  απώλειας αισθήσεων με ή χωρίς αναπνοή, κρίσης πανικού και  πνιγμονής από ξένο σώμα.  Η κ. Τριανταφυλλίδου με άμεσο και παραστατικό τρόπο εξήγησε σε όλους την κάθε κίνηση που πρέπει να γίνει για να είναι αποτελεσματικές οι Πρώτες Βοήθειες, αλλά και τη σημασία τους. Όλοι οι μαθητές και οι καθηγήτριες συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση αυτή επαναλαμβάνοντας τις κινήσεις ώστε να εξασκηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Όλοι μας αποχωρήσαμε αποκομίζοντας γνώσεις που μπορεί να σώσουν μια ζωή. Οι πρώτες βοήθειες διαπνέονται από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους και η διδακτική επίσκεψη του σχολείου στον Ερυθρό Σταυρό παρείχε εφόδια στους μαθητές για να αναπτύξουν σχετικές δεξιότητες και κοινωνική ενσυναίσθηση. Τέλος, δέχτηκαν τα ερεθίσματα για ενασχόληση με τομείς της υγείας αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

collage 1

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd