Την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 το σχολείο μας συμμετείχε για πέμπτη συνεχή χρονιά στο πείραμα του Ερατοσθένη. Μια δράση που διοργανώνεται από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω, Θεσπρωτίας, και Αργολίδας, σε συνεργασία με το με το ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης.

Αρχικά, μαθητές και μαθήτριες της Α΄τάξης του σχολείου μας και οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα eTwinning «MATHS AND FAMOUS MATHEMATICIANS MAGAZINE» παρακολούθησαν τα ιστορικά στοιχεία του πειράματος με την καθοδήγηση της μαθηματικού Α. Ηλιού.

1

Στην συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και οργάνωσαν την διαδικασία του πειράματος υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Α. Ηλιού, Α. Γεωργιάδου, Θ. Καράμπελα, Δ. Μισαηλίδου  και Α. Φωτιάδου, βρήκαν το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του σχολείου καθώς και την απόστασή του από τον Ισημερινό.

2

Στη συνέχεια μετρώντας το ύψος ενός χάρακα και της σκιάς του στις 12.36, ώρα που έπρεπε να γίνει η μέτρηση από το σχολείο μας, κατάφεραν να υπολογίσουν την ακτίνα της γης με μόλις 2% χλμ απόκλιση.

3

 

4

 

Ο ενθουσιασμός, η συμμετοχή και ο ζήλος που έδειξαν οι μαθητές ήταν αξιομνημόνευτος.

 

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd