Παρουσιάζουμε με βιωματικό τρόπο την τεχνική της μεταφύτευσης

1geop_nip_1epal_evosms01.jpg

Οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Ευόσμου, το σχολικό έτος 2018-2019 πραγματοποιούν περιβαλλοντικές δράσεις που ενισχύουν την περιβαλλοντική διαχείριση και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

geop_nip_1epal_evosms06.jpg
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ επισκέφθηκαν τα 1ο-5ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου και παρουσίασαν με βιωματικό τρόπο την τεχνική της μεταφύτευσης. Τα νήπια επέλεξαν από τα λαχανοκομικά φυτά, τα οποία παράχθηκαν στο εργαστήριο Φυτικής Παραγωγής και στη συνέχεια με την καθοδήγηση των μαθητών εφάρμοσαν τη διαδικασία της μεταφύτευσης.

Σκοπός της περιβαλλοντικής δράσης ήταν η μετάδοση πρακτικών και δεξιοτήτων από μαθητές του ΕΠΑΛ σε μικρότερα παιδιά, η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας καθώς και η μεταφορά της φιλοπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς στην οικογένεια.
Οι περιβαλλοντικές δράσεις των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ φέρουν τον τίτλο «ΑΣΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» και εντάσσονται στο πρόγραμμα του σχολείου «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ» (Κωδικός έργου MIS-5011051).
Η Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» είναι ένα φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνει παρεμβάσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια του σχολείου και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας και των δεξιοτήτων επικοινωνίας των μαθητών.

1epal_evosm_noesis01.jpg
Η τελευταία δράση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 10:00-12:00 στην πλατεία Ευόσμου με δωρεάν διάθεση σποροφύτων λαχανοκομικών ειδών.

11geop_nip_1epal_evosms11.jpg

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη δράση:

geop_nip_1epal_evosms02.jpg

geop_nip_1epal_evosms03.jpg

geop_nip_1epal_evosms04.jpg

geop_nip_1epal_evosms07.jpg

geop_nip_1epal_evosms08.jpg

geop_nip_1epal_evosms09.jpg

geop_nip_1epal_evosms10.jpg

 

 

Επισκεψιμότητα

Σήμερα99
Χθές254
Τρεχ. εβδομάδα2116
Αυτόν το Μήνα5772
Όλα866348

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
Our website is protected by DMC Firewall!