Ένα πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στην επιμορφωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με τίτλο:

«ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ»

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τα Γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης και τους σχολικούς συμβούλους Αναστασία Βακαλούδη (Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Ανατολικής Θεσσαλονίκης) και Γεώργιο Τσότσο (Σχολικό Σύμβουλο Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων και Τοπογράφων Βόρειας Ελλάδος και Σχολικό Σύμβουλο Γενικής Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας).
Συγκεκριμένα πρόκειται για το πολιτιστικό πρόγραμμα «Αναζητώντας το χθες και το σήμερα στις πλατείες της Θεσσαλονίκης» που υλοποιήθηκε από τους μαθητές της ειδικότητας «Τεχνικός Θερμικών κα Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» του Μηχανολογικού Τομέα του σχολείου μας. Ομιλήτριες ήταν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, κ.κ Ευαγγελία Τσιρίκα και Βασιλική Νεοφωτίστου.
Ανάμεσα στους ομιλητές της ημερίδας ήταν οι κ.κ. Ευαγγελία Στεφανή, προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων της πόλης Θεσσαλονίκης, Φλώρα Καραγιάννη, βυζαντινολόγος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μελετών, Ευάγγελος Δημητριάδης, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος  Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ. και οι κ.κ. Βακαλούδη και Τσότσος.
Το σχολείο μας ήταν  το μοναδικό που είχε επιλεγεί από την περιοχή της Δυτικής  Θεσσαλονίκης και υπήρχε ένα άλλο (το 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης) από την περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Παρακάτω φαίνεται το πρόγραμμα της ημερίδας και η αφίσα της ημερίδας:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

prog_imerida.png

arx_imerida.png

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd