Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική Επίσκεψη 35 μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ στην Πελοπόννησο, στο πλαίσιο εγκεκριμένου Πολιτιστικού Προγράμματος με θέμα: «Πελοπόννησος Κάστρα και Πολιτισμός».

2019pol_1epal_evosms09.jpg
Την Παιδαγωγική Ομάδα συγκροτούν: ο εισηγητής του προγράμματος κος Αρβανιτίδης Χρήστος, η διευθύντρια του Σχολείου κα Γιουβανούδη Αλεξάνδρα και η Φιλόλογος κα Φωτιάδου Αγγελική. Στο πρόγραμμα συμμετείχε ως συνοδός η κα Μισαηλίδου Δέσποινα.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν καταρχήν την Πάτρα και το μεσαιωνικό της Κάστρα όπου ξεναγήθηκαν και παράλληλα θαύμασαν τη θέα του κορινθιακού κόλπου. Επόμενος προορισμός η Αρχαία Ολυμπία όπου υπήρξε ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά την αρχαιότητα. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την παραθαλάσσια πόλη της Πύλου, και τον εκπληκτικό κόλπο της. Η πόλη ήταν γνωστή παλαιότερα και με την ενετική-ιταλική ονομασία Ναυαρίνο και εκεί έγινε και η ναυμαχία το 1827. Κατόπιν επισκεφθήκαμε την Μεθώνη και το κάστρο της το οποίο είναι από τα σημαντικότερα του Ελλαδικού χώρου και χτίστηκε από τους Βενετούς όταν έγιναν κύριοι της πόλης το 1209 μ.Χ. Είναι χτισμένο σε έναν βράχο που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με μία τεχνητή τάφρο.

2019pol_1epal_evosms04.jpg

Επόμενος προορισμός μας ήταν η Καλαμάτα όπου ξεναγηθήκαμε στο ιστορικό της κέντρο. Το σημαντικότερο γεγονός της μακρόχρονης ιστορίας της πόλης είναι η απελευθέρωσή της από τους Τούρκους στις 23 Μαρτίου του 1821. Κατόπιν, επισκεφθήκαμε το Ναύπλιο μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας με αναλλοίωτη αρχιτεκτονική με νεοκλασικό χαρακτήρα. Υπήρξε πρωτεύουσα του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 - 1833. Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι της πόλης, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία, έτερο φρούριο ενετικό, επί της ομώνυμης χερσονησίδας, καθώς και ως τόπος δολοφονίας του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Τελικός προορισμός μας ήταν η Αθήνα όπου πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο εμβληματικότερο μνημείο του αρχαίου Δυτικού πολιτισμού: τον Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, τη Ρωμαϊκή αγορά και κατόπιν το Μοναστηράκι και την Πλάκα.

2019pol_1epal_evosms05.jpg

Η επιστροφή στο σχολείο μας και την πόλη του Ευόσμου μπορεί να σήμανε το τέλος της εκπαιδευτικής επίσκεψης, αλλά ταυτόχρονα σηματοδότησε την έναρξη νέων, δημιουργικών δραστηριοτήτων και ανασχολήσεων για τους μαθητές μας, μια και το επιβάλλουν οι γνώσεις και οι εικόνες που προήλθαν από το επιτυχημένο Πολιτιστικό μας Πρόγραμμα.

Οι εργασίες του προγράμματος, που περιλαμβάνουν, γραπτή εργασία, Power point και βίντεο, θα παρουσιαστούν στη βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στους μαθητές του σχολείου μας πριν τη λήξη του σχολικού έτους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη δράση

2019pol_1epal_evosms02.jpg 

2019pol_1epal_evosms06.jpg

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd