Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης των τμημάτων Α2 και Α5 του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου.

Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον Δήμο Παύλου Μελά, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, αφού στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν μόνο 10 Βοτανικοί Κήποι (ολοκληρωμένοι). Περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή 100 και πλέον φυτών. Είναι ένας αστικός Βοτανικός Κήπος πέντε στρεμμάτων, μια όαση πρασίνου μέσα στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό, που επιτελεί κυρίως εκπαιδευτικό έργο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης μαθητές/τριες των τμημάτων Α2 και Α5, αλλά κι εκείνοι που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις» άδραξαν την ευκαιρία προκειμένου να αποτυπώσουν φωτογραφικά τα χρώματα των φυτών και των λουλουδιών, την ανοιξιάτικη χλωρίδα και το φυσικό περιβάλλον μέσα στον αστικό ιστό.

collage 9

Οι φωτογραφίες τους αποτέλεσαν το υλικό για την πραγματοποίηση έκθεσης στην είσοδο του σχολείου. Ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε – και κατόπιν ψηφοφορίας μαθητών και εκπαιδευτικών – ανέδειξε με ισοψηφία τις δύο νικήτριες μαθήτριες, οι οποίες παρέλαβαν ενδεικτικά το βραβείο τους για την εξαιρετική φωτογραφική επιλογή και λήψη τους.

Οι καθηγήτριες κ. Μισαηλίδου Δ., κ. Ηλίου Α., κ. Καραβέλα Ι., κ. Τσιορμπατζούδη Λ., κ. Φωτιάδου Α.  επεδίωξαν την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα πρασίνου και περιβάλλοντος. Οι φωτογραφίες όμως των ίδιων των μαθητών απέδειξαν πως το πράσινο και ο πολιτισμός κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη!!!

 

 

 
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com
DMC Firewall is a Joomla Security extension!